AirDrop, praktisk, men sjekk innstillingen…

AirDrop, som kom med iOS 7, muliggjorde enkel deling av bilder, video, tekst m.m. fra din iPhone; iPad til andre Apple enheter i nærheten, raskt og effektivt, over Wi-Fi eller Bluetooth. Praktisk også hvis du jobber på flere maskiner, for å flytte filer enkelt mellom disse. Som standard er denne forbindelsen kryptert, når den er etablert. Som standard (default) står innstillingen på «Kun kontakter».

For å motta en fil, må du bekrefte dette aktivt. Vel og bra, men et minus kan likevel være at et bilde av filen dukker opp på din skjerm først, så du får sett det, også om du ikke ønsker det, og før du velger det vekk.

For å begrense tilgang, sjekk at innstillingen for AirDrop står på «Kun kontakter». Hvis den av forskjellige grunner står på «Alle», så betyr det at din iPhone dukker opp hos alle andre i nærheten. Ikke alltid like greit.

På iPhone/ iPad sjekker du status enkelt: > Innstillinger > Generelt > AirDrop. Det kan også gjøres fra kontrollsenter; trykk og hold nettverksinnstillingene oppe i venstre hjørne, og velg AirDrop.

På Macen klikker du på teksten under AirDrop logoen, og du kan velge å være synlig for Alle, Kun kontakter eller Ingen.
(oppdatert 29.07.19 mindre justeringer)

 

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: