Phishing til jul

«Hello, your account has been locked«, eller «Hello, Profile has been blocked» — eller noe lignende beskjed vil dukke opp i inn-boksen din nå før jul. Dette er nye phishing forsøk, denne gang formet som beskjeder fra iTunes Store som agn, som satser på at folk er stresset, uoppmerksomme og har dårlig tid før jul.

Det kan ikke sies for ofte: være på vakt, ikke klikke på fristende knapper, som f.eks. her «Check Activity», og enten bare slett direkte, eller eventuelt før markøren forsiktig over og la den ligge et øyeblikk, for å få vist returadressen (se bilde nedenfor). Men forsiktig: do-not-click.

Mer på tidligere bloggpost > hvordan identifisere phishing.

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: