Mac OS X >> macOS

macOS Sierra

Så slipper vi endelig å fortelle at det uttales OS ti, og ikke os x. På årets WWDC 2016 ble det nye navnet presentert; macOS Sierra (se bildet, Apple holder seg til fjell for tiden), sammen med denne gang kun software nytt for alle plattformer, også for macOS.

Største nyhet (om enn lenge forventet og antatt) var at Siri kommer til Mac-en din. Men først til høsten. Beta-versjon nå til developers, mens almenheten må vente. Hvis du har tatt sjansen og registrert deg som beta-bruker, kommer public beta i juli. Alltid spennende det, men gjør det ikke på en Mac du bruker til nødvendige ting, daglig.
Med Siri på Mac-en skal du nå kunne kontrollere den stemmestyrt fra iPad, iPhone, Apple Watch og (ikke Norge) Apple TV. Det skal bli spennende å se hvordan dette virker i praksis, med norsk Siri, som har sine begrensninger.

Har du skaffet deg en Apple Watch, og nærmer deg Mac-en med klokken opplåst, vil  Mac-en registrerer klokken, og låser opp automatisk. Slutt på lange passord (for du har vel passordbeskyttelse på din?).

Meldinger vil bli sterkt oppgradert over hele linjen. Apple sier Meldinger (Messages) er den mest benyttede appen deres, og de har fylt på med tonnevis av emojis og Disney animasjoner. Brukergruppen er klart definert i Cupertino…

Linker:
macworld.co.uk/ Hands on with macOS Sierra  Developer Preview
apple.com/ macOS Sierra preview 

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: