Affinity Photo for Mac, et alternativ…

affinity_photoEn av mine lesere har gjort meg oppmerksom på nok et alternativ til Photoshop: Affinity Photo fra engelske Serif. Hvis du ikke har hørt om Serif og Affinity før, så er du (og jeg) unnskyldt: firmaet har holdt på siden 1987, og produsert en rekke web og redigerings-verktøy, — men for Windows.
Men nå med et Apple og OS X som stadig vokser, godt forankret innenfor grafiske fag (iflg. Serif er 60-70% av alle profesjonelle kreative på Mac), har de tatt et skikkelig skritt inn i vår verden. Godt er det, Adobe trenger konkurranse.

Siden det aldri var snakk om å prøve å overføre noe fra Serifs egne Windows programmer, måtte de begynne fra bunnen av. En fordel ved det, var at de kunne nyttiggjøre seg seneste tilgjengelige datateknologi hos Apple, som OpenGL, Core Graphics, 64-bit Architecture, noe som sies å gjøre programmene deres eksepsjonelt raske når det gjelder real-time visning av skjermbilder ved endringer. Affinity Photo har f.eks. allerede Force Touch kapasitet, på de nye styreflatene til Mac. Og de har seks tillegg for Apple Bilder, som gir deg noen av effektene direkte fra Bilder appen.

affinity trial

De tar sikte på etterhvert å presentere et fullverdig alternativ til Adobes CC suite, med ubeskjedent fokus på pro brukere. De har allerede Affinity Designer, som kom i 2012, som et alternativ til Adobe Illustrator, og som har fått entusiastiske tilbakemeldinger, og ble allerede da «Apple Design Award Winner 2015». Videre er planlagt Affinity Publisher, som et alternativ til InDesign (i beta i slutten av 2016, lansering i 2017).

Så nå har vi Mac-brukere faktisk 3 nivåer å velge mellom innen bildebehandling, avhengig av ambisjonsnivå (og alle er abonnementsfrie): Apples eget Bilder, en forenklet utgave av iPhoto, klart definert som til nivå «for the rest of us», som ikke trenger å gjøre all verdens med iPhone bildene. Pixelmator, som kan gjøre endel mer, men ikke så mye som Photoshop, — har kanskje 80% av  hva den vanlige Photoshop bruker trenger, og nå Affinity Photo, som et kraftig pro-alternativ til Adobe Photoshop, beregnet for profesjonelle fotografer og bildebehandlere som jobber på Mac platform.
På App Store nå som Editors’ Choice, var også valgt som «Apple Mac App of The Year 2015».

Både Affinity Photo og Affinity Designer er tilgjengelige fra App Store, hver er priset til kr 549,-, men kan hyggelig nok testes som Free Trial i 10 dager.
— og som de skriver: «We don’t do subscriptions».

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: