Pixelmator v. 3.5 for Mac …

icon256-2xPixelmator har vært på banen i mange år, og det har vokst til et fullverdig bildebehandlings-program, som lenge har vært et populært alternativ til Photoshop for Mac, ikke minst etter at Adobe innførte abonnement for sine Creative Cloud programmer (eksempel: kr 236,- pr måned bare for Photoshop).

Pixelmator ble nylig (26.05) oppdatert til versjon 3.5 Canyon, og kommer nå med imponerende nye verktøy. Etter at Apple åpnet for tillegg (extensions) fra tredjeparts utviklere i Bilder, noe vi har håpet på, så har Pixelmator nettopp gjort det, og laget en Retouch Extension for Bilder, som kan brukes direkte i Bilder:

Skjermbilde 2016-05-29 kl. 08.36.50Tilleggene aktiveres under Systemvalg > Tillegg, og har du Pixelmator på plass, så har Bilder fått et nytt punkt i redigeringsmodus: Tillegg, nederst i rekken til høyre. Klikk og velg Distort eller Retouch, som åpner et nytt vindu, stadig i Bilder, men med Pixelmator valg:

grab

pixelmator retouch
Det gir mulighet for å fjerne objekter så og si sømløst (Repair), klone områder, justere lyshet og metning, skjerpe detaljer og mer. Pixelmator Retouch nyttiggjør seg Apples grafikk teknologi Metal, så redigering går kjapt.

Pixelmator koster kr 329,- i App Store. Engangsbetaling på gamlemåten, eller du kan først hyggelig nok velge 30 dagers gratis prøvetid for fullt program. 

Flere videoer på deres hjemmeside viser meget effektivt noen av mulighetene, ikke minst dette at du nå kan jobbe med retusjering på definerte områder på bildet (som i Aperture), en mulighet du ikke har hatt i Bilder før:
«Watch the overview video»
Sjekk videoene for både nye Quick Selection Tool, med kloning, og Retouch. Imponerende saker.

Tidligere poster her om Pixelmator:
fotoredigering i andre programmer (04.05.15)
pixelmator for iOS (15.07.15)

Stikkord: , ,

4 kommentar to “Pixelmator v. 3.5 for Mac …”

 1. Jarle Petterson Says:

  Jeg kan også på det varmeste anbefale Affinity Photo, som ledsages av Adobe Illustrator-rivalen Affinity Designer, og snart får følge av Adobe Indesign-ekvivalenten Affinity Publisher. En heftig pakke, som også fås i App Store.

  • paal Says:

   Wow! takk for tips, det skal utforskes. Interessant at de også har tillegg for Bilder.Stilig videopresentasjon.

   • Jarle Petterson Says:

    Jupp! Som du, har jeg sett meg mektig lei på Adobes prispolitikk – også før de begynte med abonnementsordningen, så har i mange år hatt stor glede av Windows-suiten deres, Serif, bestående av billedbehandler, tegneprogram, DTP-program, videoredigeringsprogram og web-editor. Tar jeg ikke mye feil, følger en tilsvarende kraftpakke for OS X også.

   • paal Says:

    Jeg finner mye interessant på nettet omkring (relativt) nye Affinity Photo for Mac (kom 2015), både anmeldelser og innlegg på diverse fora, om hvor det står i forhold til Pixelmator og Photoshop.
    Som jeg ser det har vi nå 3 nivåer å velge mellom innen bildebehandling, avhengig av ambisjonsnivå: Apples Bilder, som kom som en forenklet utgave av iPhoto, klart definert som tilbake til nivå «for the rest of us», Apples gamle credo. Pixelmator, som kan gjøre endel mer, men ikke så mye som Photoshop, og nå Affinity Photos for Mac, som et kraftig alternativ til Adobe Photoshop, og beregnet for profesjonelle fotografer og bildebehandlere som jobber på Mac platform. På App Store nå som Editors’ Choice, også «Apple Mac App of The Year 2015».

    Jeg ser Serif Labs også lager Affinity Designer, som kom i 2012, som et alternativ til Adobe Illustrator. og som får gode tilbakemeldinger fra brukere. Også «Apple Design Award Winner 2015».

    Det skal bli spennende å se om de nå også kommer opp med et brukbart alternativ til InDesign, nå så innarbeidet, men i sin tid lansert som en Quark-killer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: