apper… og personvern

UnknownFitness appen Runkeeper kom plutselig i nyhetene for litt siden, da Stavanger Aftenblad kunne fortelle at den populære treningsappen også sporet deg, hvor du var osv., selv når den var slått av. Noe datatilsynet også syntes ikke var greit. Nytt for mange var forøvrig også at Runkeeper nå var kjøpt opp av japanske Asics…

«Forbrukerrådet klaget nylig den populære treningsappen Runkeeper inn for Datatilsynet for brudd på norsk og europeisk personvernlovgivning.

Ifølge klagen sender Runkeeper-appen fra seg data om brukerne døgnet rundt, uansett om appen er i bruk eller ikke. En praksis som hverken er omtalt i brukervilkårene eller noe brukerne har samtykket til. Forbrukerrådet klaget også inn appens manglende sletterutiner til Datatilsynet.»
aftenbladet.no

I dag kom tilbakemelding fra Runkeeper, med beklagelse:

«Etter at det norske Forbrukerrådet klaget inn måten vi behandler brukerdata på, startet vi umiddelbart med å undersøke nærmere og fant en bug i Android-appen vår som involverer integrering med en tredjeparts annonseringstjeneste.»
aftenbladet.no

Det vil også komme en ny iOS-versjon, selv om den ifølge Runkeeper ikke har den samme bug-en.

Bra, Apple.

Forøvrig, gjenkjenner du ikke logoen over, fra den du begynte med, så har du ikke fått med deg at Runkeeper fant ut at de måtte skifte ut den spreke løpertypen, siden over halvparten av deres nye brukere var kvinner… så den nye viser, fiffig nok; en kjønnsnøytral skolisse.

Mer om skiftet, og hvorfor, hos venturebeat.com
Her er den gamle logoen:
Unknown

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: