har Apple TV — trenger ikke kabel-tv?…

cable tv cable

Ved midnatt 31. januar mistet 2,8 millioner nordmenn kanalene de abonnerer på hos Canal Digital. Svart skjerm for TVNorge, FEM, MAX, VOX, Discovery Channel, TLC, Eurosport, Eurosport Norge, Animal Planet, Discovery Science, Discovery World, ID Investigation Discovery og Discovery Showcase HD.

Partene, tv-gigantene Discovery Networks på den ene siden, og Canal Digital og Telenor på den andre siden, klarte ikke å bli enige om ny avtale. Og det er de i skrivende stund fortsatt ikke, — og kundene kan ikke gjøre noe. Eller kan de det?…

For det finnes alternativer. Noen andre av oss har en Apple TV 4. gen., og kan strømme fritt fra et stort tilbud, ikke bare filmer og se serier, men kjøpe apper fra AppleTV App Store, om alt mellom himmel og jord. Alt over Internett forbindelsen.

Så hvorfor trenger jeg da å abonnere hos et kabelselskap på en mengde tv-kanaler jeg ikke ser på?

Apple-TV

Fordi: pr. i dag kan du ikke få kjøpe bare Internett abonnement, uten kanaler, fra kabelselskapet ditt. Du får nissen (kanalene) med på lasset, enten du vil eller ikke. Nordmenn bruker milliarder på tjenester de ikke bruker. Men kutter du abonnementet, kutter du Internett. Slik har det vært, og slik trodde noen det skulle fortsette. Må det det?

Forbrukerombudet mener dette er ulovlig salgskobling, og kabelselskapene (de to største er Get og Canal Digital) har lovet at det «i løpet av 2016» skal bli mulig å abonnere på bare Internett. Ingen kanaler.

Men dette er ikke gjort på dagen, og ikke minst, det er snakk om store summer, for selskapene: 2,2 millioner nordemenn brukte i 2015 ca 8 milliarder på på kjøp av dekoder lineære tjenester. Reklameinntektene henger sammen med hvor mange abonnenter som  kan dokumenteres…
Når dette koblingssalget en gang opphører, hvor mange vil fortsette med koblingen Internett og kanaler?

TV uten dekoder: se en interessant video ( 13:19 minutter) fra Aftenposten TV, hvor teknologijournalistene Geir Amundsen og Per Kristian Bjørkeng snakker om hvordan du kan se tv uten dekoder, med strømming: aptv.no.
I videoen blir Apple TV fremhevet som et svært godt alternativ for dette. Apple har forøvrig også nå gitt tilgang til tredjeparter til å legge inn innhold i Apple TV søk. Så når vi en gang får Siri på plass også her, kan vi spørre henne: «vis meg noe morsomt», og du får levert noe morsomt, uansett fra hvilken leverandør.

Fremtidsvyer? se videoen fra Apple

Skjermbilde 2016-02-09 kl. 11.15.31

kilder:
aftenposten.no /01.02.16
vg.no/ 01.02.16

dagbladet.no kultur/ 06.02-16

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: