ny Apple TV…

apple_tv_2015_roundup

Den lenge etterlengtede, og mye omdiskuterte, oppdateringen av Apple TV nå til 4. generasjon, kom endelig på plass på slutten av året i fjor, i tide for julesalget. Og en skikkelig oppgradering var det; helt ny App Store for Apple TV; et nytt operativsystem for Apple TV kalt tvOS (som en hybrid av iOS og OS X), lagringsmulighet 32 Gb eller 64 Gb, i «hockey-pucken» (som er vokst litt i høyden), for alle appene og spill Apple nå håper du kjøper, og ikke minst, en ny fjernkontroll, touch-basert med sveipebevegelser, akselerometer og gyroskop for spill (spillkonsoll), og Siri integrering (men Siri dessverre ikke for oss ennå, litt nedtur det, men norsk er ikke et verdensspråk…).
UPDATE: med tvOS 10 oppdateringen (13.09.16) virker Siri-knappen som den skal.

Installering og oppsett: usedvanlig elegant denne gang, hvis du har en iPhone eller iPad (med OS 9.1 eller senere) tilgjengelig. Det hele ordnes nå via Bluetooth. Legg enheten ved siden av din nye Apple TV når du har koblet til tv’en med HDMI kabelen, klikk Menu-knappen på din nye fjernkontroll, og all nødvendig informasjon overføres fra enheten, inklusiv det kronglete passordet ditt for ruteren hjemme. «It just works…». Bra, Apple!

apple-tv-app-store-hero Apple TV App Store.
Den ser nå nokså lik ut som App Store for iOS eller OS X (kanskje ikke helt uventet), med et flatere og ryddigere design. Menystripe øverst med anbefalte valg, kategorier, kjøpt og søk. Alt var ikke helt på plass her ved lanseringen. Ikke uventet det heller, og i nå etterhvert vanlig Apple-tradisjon, fylles det på med oppdateringer og apper etterhvert. For nå er det også lagringsmulighet, selvfølgelig; 32 Gb eller 64 Gb, for apper du henter ned. Og det er ikke bare mediarelaterte apper, men du finner allerede hundrevis av apper for alt fra vær og nyheter (NRK er med!), reiser og kokebøker, pluss selvfølgelig spill.

Strømming: som standard får du med mulighet for strømming fra Netflix, Viaplay og HBO Nordic, og du kan selv legge inn f.eks. NRK TV, svenske SVT og TV 4, samt danske DR TV. Plex har også allerede lansert sin egen app for å strømme fra deres nettverk.
Du henter nye apper på App Store som du er vant med, logger inn med Apple ID osv.

Så hva trenger du nå et dyrt kabelabonnement for, når du kan fråtse i et enormt utvalg på Apple TV App Store? Godt spørsmål, som det heter… mer om dette i en senere post.

Som Lyd & Bilde skriver i en test av Apple TV 4.Gen (15.01.2016)

«Apple TV er fremtiden for mediespillere. Vi er ikke lenger låst til et fåtall låste funksjoner, men kan installere de seneste finurlige appene. Uansett om man vil se på film eller TV, sjekke været, lete etter feriesteder, eller spille et spill, finnes det apper for det.»

Noen apper er tilgjengelig på iOS og Apple TV, andre er bare å finne på Apple TV. Ikke alltid like lett å finne ut hva som virker hvor. Men en praktisk ting som er kommet til på iTunes for iOS, er en «Apple TV identifier», som gjør at du kan sjekke hvilke iOS apper som er brukelige på Apple TV (se screenshot). Funksjonen er ennå ikke tilgjengelig for iTunes på desktop maskiner, men er vel underveis, den også.

pandora_apple_tv_app_listing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ny remote control
En stor forbedring fra den gamle fiklete, nå med glass berøringsflate og Touch. Bruk tommelen til å sveipe, rulle, velge eller navigere. På en filmspoler du nå bare i tidslinjen: et klikk på berøringsflaten, og sveip i miniatyrbildene på tidslinjen.
Dessverre foreløpig med en underlig alfabetlinje for søk. Apple mener antagelig at vi alle nå skal bruke Siri for å lete, slik de viser på sine fancy reklamevideoer, men enn så lenge funker ikke Siri på Apple TV i Norge (trykker du Siri-knappen, får du bare opp et søkefelt. Foreløpig). Men du kan heldigvis fortsatt bruke Apple Remote appen på iPhone for å skrive inn søk (beskrevet her tidligere, den finnes på iTunes Store, og er gratis. Les mer …). Det er også trøst å få, hvis du alt har et et Bluetooth tastatur: støtte for dette kommer med tvOS 9.2.

remote siri

apple remote icon

 

 

 

 

 

 

 

 

kilde: macrumors.com/ 18/12

 

Stikkord: ,

Én kommentar to “ny Apple TV…”

  1. Siri nytt… | macbasics weblog Says:

    […] Apple TV: Apple oppdaterte alle operativsystemene sine nå i september, og med tvOS 10 virker Siri også endelig med fjernkontrollen for 4. gen.Apple TV (har du krysset av for automatisk programvareoppdatering under Innstillinger, så har du alt tvOS 10 på plass). Hold mikrofonknappen inne et par sekunder, og du kan begynne å spørre Siri. >> les mer om 4.gen Apple TV, og oppsett, på en tidligere post her. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: