oppgraderinger, oppgraderinger…

apple remote icon

Apple Remote

Det vil jo ingen ende ta. Blir de ikke snart ferdige? Nå både for OS X El Capitan (til 10.11.2) og for iOS (til 9.2) — og for Apple TV 2 (til tvOS 9.1). Alt er ikke like skjellsettende, ofte er det ikke mer enn det som Apple kaller «— forbedringer for sikkerhet, stabilitet og kompatibilitet», men viktig nok det. Særlig sikkerhetsoppdateringene, og den for oss usynlige oppdateringen av OS X GateKeeper når det gjelder suspekte nettsteder. It’s a Jungle Out There… (> MacTips for El Capitan #100).

Men en virkelig gladnyhet nå sist, er for Apple TV. Har du kjøpt deg ny Apple TV 2, og irritert deg grønn over at Apple Remote appen på iPhone ikke virket lenger, og du var tilbake til å måtte skrive inn lange passord og søk på den fullstendig neandertalske alfabetlinjen? Siste oppdatering for fjerde-generasjon Apple TV (tvOS 9.1) støtter nå Apple Remote på iPhone, iPad og Apple Watch. Appen finnes på iTunes Store, og er gratis.

Apple droppet muligens support for appen da de lanserte Apple TV 2, siden den nye fjernkontrollen har mange av de samme funksjonene. Men glemte altså å tenke brukervennlighet når det gjaldt innskriving av tekst – underlig det, til Apple å være. Kanskje fordi i USA og et par andre steder nå er poenget at du bruker Siri til å finne frem:
«Siri is currently available on Apple TV (4th generation) in these languages and countries: English (Australia, Canada, UK, US), German (Germany), French (France), Spanish (Spain), Japanese (Japan).* Ask Siri. Hold down the Siri button on your Siri Remote, say what you want, then release the Siri button.»

Trykker du Siri-knappen andre steder, får du bare opp et søkefelt. Foreløpig.

Lurer du på hva forskjellen er fra den gamle hockey puck Apple TV til den nye, så er det fokusering nå på apper og spill (hørt det før?), med App Store på nye Apple TV.
Mengder av spill allerede, og mer vil selvfølgelig komme. Ny 64-bits A8-chip for grafikkintensive spill på TV-en. Men legg inn gratisapper som NRK og YouTube, og du kan velge og vrake i gamle og nye programmer, velge å se fra starten av hvis du kom inn litt for sent, osv. Imponerende opplegg.

IMG_2590IMG_2592
fjernkontroll på iPhone…

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: