Annonse blokkering for iOS 9…

Noen har kanskje alt slått på AdBlock på Mac-en (du finner AdBlock som et Safari-tillegg under Safari > Valg > Tillegg).

Ikke unaturlig har dette medført endel spaltemeter omkring, ikke bare i Norge, — hvor du da får vennlige forspørsler fra aviser om å være så snill å slå på igjen. Men du er kanskje mest interessert i det journalistiske nyhetsinnhold, og kunne forsåvidt godt betale for det, hvis du slapp uønsket reklame. På postkassen er det jo lov til å klebe en lapp om det. Er du av typen som klarer deg med digital avislesning, kan det være interessant med et digitalt abonnement — inntil du som en av de få leser alt med liten tekst hos Schibsted før du melder deg på…

crystal_app_ icon copyMed iOS 9 gjør Apple det mulig å gjøre noe tilsvarende som AdBlock for iPhone og iPad. Utviklere er nå gitt mulighet til å produsere apper som filtrerer innhold i  Safari. Muligheten ligger ikke under Tillegg i Valg på Safari, men i App Store, og et (av flere) alternativ er Crystal, som koster ganske kr 9,- for å få dette til. Prosedyren er enkel, hent det ned fra App Store, og når du har lastet ned, gå til Innstillinger > Safari > Innholdssperringer > Tillat Crystal —  og «se forskjellen» som det heter.

IMG_2422IMG_2423

«Innholdssperringer i iOS 9 påvirker innholdet som lastes inn når du bruker Safari. De kan ikke sende informasjon til appen om hva som ble sperret.»

Alt dette blir selvfølgelig en utfordring for både aviser og reklamebransje.  Igjen. Men Apple har tatt klart standpunkt når det gjelder hvem som har prioritet: det er du som bruker. Brukeren først. Takk Apple.

(oppdatert 22.03.17)

link til kilde:
Mats Staugaard/ medium.com

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: