septembernytt fra Apple…

apple september 15 event

Så endelig en slutt på alle rykter og spekulasjoner; på Apple Special Event i San Francisco  i går presenterte Tim Cook & Co. ny iPhone 6s, ny iPhone 6s Plus, ny (større) iPad Pro , og ikke minst, en ny utgave av Apple TV.

Hele seansen var som vanlig nå, tilgjengelig både live på nett, og på Apple TV. Selvfølgelig fortsatt tilgjengelig hos Apple, og på Apple TV (egen knapp på menybildet, men NB: vær forberedt med chips og popcorn: seansen varer 2 timer).

Hovedpunktene i det nye:

iPhone 6, iPhone 6s Plus:

iphone-6s-plus-screen
Ingen forandringer i det ytre design, men litt tykkere, litt tyngre, siden de har fått et sterkere aluminium skall, og sterkere glass. En ny og raskere A9 chip (opptil 70% raskere, og 90% raskere grafikk), ny 3D Force Touch (til nå bare på Apple Watch). Nytt 12-megapixel hovedkamera, og forbedret 5 megapixel frontkamera. Raskere Touch ID.
Lanseres 25. september for de vanlige heldige: US, China osv., og for oss andre en gang i løpet av året.


iPad Pro
:
ipad-pro
12,9″ skjerm (korteste side like stor som lengste side på iPad Air 2), enormt forbedret skjerm, med bedre oppløsning enn en MacBook Pro med Retina-skjerm. Ny 64-bit A9X prosessor, raskere enn den i Air 2.
Nytt tilbehør: et Smart Keyboard som en del av et nytt Smart Cover, pluss en Apple Pencil, en stylus skal klare det meste av både skyggelegging og pikselpresisjon.
iPad Pro lanseres i november, både 32 Gb og 128 Gb modeller.

UPDATE: bildet som vises på den nye iPad Pro er tatt av den norske fotografen Stian Klo og viser Høyvika strand på Andøya (men ikke tatt med en iPhone…)
link til aftenposten.no artikkel
se hele bildet på Stian Klos nettside

 


Apple TV:

new-apple-tv-stage
Kanskje det mest spennende denne gangen, for alle som har ventet i årevis på at noe endelig skulle skje her, ikke minst med den helt usedvanlig ubrukelige lille fjernkontrollen, og søkemulighetene.

Apples 4-generasjons Apple TV kommer med en A8 prosessor og 32 til 64 Gb lagring, sammen med en ny touch-basert fjernkontroll som også kan brukes for gaming. Et nytt operativsystem, «tvOS», full App Store, og integrert med Siri (men dette kun for US, UK, Frankrike, Spania, Canada og Australia. Andre land får en fjernkontroll hvor Siri-knappen er erstattet med en Søk-knapp. Ja, ja).
Skal lanseres sent i oktober.

iOS 9: skal lanseres 16. september. Med bedre Siri, bedre søkemuligheter m.m.

Alt i alt, en forestilling som omtrent forventet, ut fra alle lekkasjer og rykter. Noe ble mindre, noe ble større, alt ble raskere. Og Norge står nederst på listen hos Apple når det gjelder levering. Til og med bak Sverige…

Kilder:

imore.com (takk for bilder, og god gjennomgang)
macrumors.com (med mer utførlig gjennomgang av alt det nye.)
apple.com (for direkte link til Watch the keynote)

 

 

 

 

 

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: