juli-nytt fra Apple…

apple music header
Juli brakte mye nytt fra Apple, først og fremst iOS 8.4 oppdateringen, med den lenge ventede Apple Music —  Apples egen strømmetjeneste for musikk. Med «ubegrenset tilgang til over 30 millioner låter», 24/7 global radio, og en måte for fans til å se mer av hva deres favorittartister driver på med via Connect (litt som gamle iTunes Ping (2010-12), hvs noen husker den). Alt inkludert i den nye Musikk-appen ios8 music app(nytt ikon til venstre) som nå også samler all din egen iTunes musikk i Min musikk. Pluss selvfølgelig iTunes Store som eget valg i menylinjen. Alt på et sted. iTunesvinduet er helt redesignet, og har øverst nå følgende hovedvalg: Min musikk, Spillelister, For deg (ny), Nytt (ny), Radio (ny), Connect (ny) og iTunes Store:

For deg: Medlemmer kan se spillelister og album anbefalinger, håndplukket av «music experts». Klikker du denne, får du tilbud om å starte en 3 måneders gratis prøveperiode (eller gå til Min musikk). Etter prøveperioden begynner taksameteret å rulle: 99,- kr/måned individuelt, eller 149,- kr/måned for familiegruppe, opptil 6. (Tip: hvis du ikke liker å måtte huske på når betalingen starter, så slå av automatisk nedlasting med linken Administrer abonnementer nederst på kvitteringen du får fra iTunes Store. Finner du ikke den, så klikk ditt profilikon oppe i menylinjen, velg Kontoinformasjon, logg deg inn med Apple ID, og slå av automatisk fornyelse).

Slår du til med ja til prøveperiode, får du nå mulighet til først å spisse dine preferanser ved å klikke på de røde sirklene: først med å velge musikksjangre, deretter velge artister innenfor disse. Klikk én gang på sjangre du liker (sirkelen forstørres), klikk to ganger på dem du liker (eller digger…). Fjern dem du ikke liker (med krysset). Kul sak. Det er mulig å angre underveis her ved å velge Tilbakestill, og det skal være mulig å gå tilbake og justere på valgene senere, uten at jeg har funnet ut av dette ennå…

Skjermbilde 2015-07-03 kl. 08.17.19

Nytt: under denne fanen vises nyheter Apple mener du kan være interessert i, ut fra dine valg. I tillegg får du forslag til ande tilsvarende ting du kanskje kunne være interessert i. Klikk et cover, innholdslisten kommer opp, velg «låt», og du strømmer ned — enten til Mac, iPhone eller hvor du nå har dine AirPlay  høyttalere. Smertefritt og meget elegant fra Apples side dette.

itunes heder ny

For klassisk interesserte: selv om all reklame for Apple Music har fokusert ene og alene på alt annet enn klassisk musikk, så er den ikke helt glemt. Dropdown-menyen under headingen har faktisk også et valg for klassisk, og det er et respektabelt utvalg. Forøvrig viser listen med all tydelighet hvor Apple har sitt fokus, men vi takker for å få være med.

itunes valg sjanger

Et tip: når du oppgraderer, kan det være du får beskjed om at «det er kjøpte objekter på iPhone-enheten som ikke er blitt overført til iTunes-biblioteket. Du bør overføre disse objektene til iTunes-biblioteket før du oppdaterer denne iPhone-enheten.»
Hvis du har glemt hvordan du gjør det: velg enheten i iTunes vinduet, velg så Arkiv > Enheter > Overfør kjøp fra <enheten>.

Konklusjon: imponerende smidig og velvirkende til å være første uken. Ingen grunn til å vente med å oppgradere*).

*) Oppdatering: et lite forbehold, hvis du har mye egen musikk lagt inn fra CD: noen får ikke musikk fra egne CD over til iPhone etter oppgradering, her f.eks. kom en CD lagt inn på MacBook Pro opp på iPad, men ikke på iPhone. Mange har vist seg å ha dette problemet (mye på Apple Support, og forskjellige brukerfora), uten noen fornuftige svar og løsninger, så her er det bare å vente på en fix fra Apple.

Stikkord: , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s