oppdatert…eller kanskje ikke?

Ikke å være skikkelig oppdatert (—også innen data) kan bli kritisk. Manglende oppdateringer kan i verste fall medføre crash og stopp. Hvis du har programmer på Mac-en fra tidenes morgen (det vil si fra før App Store), så blir ikke disse automatisk oppdatert selv om du har krysset av for dette (Systemvalg > App Store > Last ned nye oppdateringer i bakgrunnen). App Store holder bare OS X og programmer fra App Store oppdatert. Du må selv følge med på andre produsenters programmer (> MacTips for Yosemite #104 Quick Tip).
Oppdateringer er viktige for et godt liv med Mac-en, det er ikke helt uten grunn at de sendes ut. De sikrer kompatibilitet mot siste OS X  (derfor spesielt viktig å sjekke for oppdateringer etter at du har oppgradert OS X f.eks. nå til Yosemite), og de sikrer mot bugs og annet som modige beta-testere har oppdaget, eller som har vist seg etterhvert, og som kan gi deg problemer i det daglige.  Noen produsenter, som f.eks. Ergonis Software (Typinator, KeyCue, PopChar), gir alltid gir beskjed når det er noe nytt å hente (> MacTips for Yosemite #99), men ikke alle gjør det, og du må altså passe på selv.
Problemet er da at du faktisk må åpne og kjøre programmet, og så gå inn og klikke «check for updates», for å se (og eventuelt hvorfor ting ikke virker —).
Så det beste er selvfølgelig å finne ut om du trenger å oppdatere, før du trenger å bruke programmet…
macupdate icon
MacUpdate Desktop
 er et program som har vært en god hjelp gjennom mange, mange år med Mac, og det har nå fått en skikkelig oppgradering. Det virker ved å skanne all programvare på Mac-en, og finner alt som trenger å oppgraderes.
Programvinduet viser alle programmer, med hvilke som skal eller kan oppdateres markert i rød skrift. Det viser også hvilken versjon du har, når den ble lagt inn, og hvilken som er den siste. Markér ønsket program, og i høyre felt får du informasjon om hva siste oppdatering inneholder. En ett-klikks blå knapp (som også viser størrelsen på oppdateringen) starter prosessen med oppdatering, og denne vises med fremdriftsstolpe. Teksten skifter fra rødt til sort, og du får et lite grønt ok merke. Det er det hele. Enkelt og greit, og full oversikt, også med en ny knapp oppe i menylinjen som gir deg nå umiddelbar oversikt, uansett hva du holder på med, uten å åpne vinduet. macupdate screenMacUpdate Desktop sier ikke bare at det er oppdateringer tilgjengelig, men varsler også når du klikker Update om dette medfører utlegg:
Skjermbilde 2015-05-25 kl. 12.14.17
Hvis du for eksempel er godt fornøyd med en eldre utgave du har betalt for i sin tid, og ikke er interessert i å betale mer for en mengde nye og for deg unødvendige funksjoner, så klikk Read Reviews knappen, eller gå til produsentens website og sjekk om dette er verdt utlegget. Hvis du velger ikke å oppdatere, må du bare leve med at MacUpdate Desktop stadig sier det er en oppdatering tilgjengelig. Men en måte å komme rundt det på er eventuelt å legge dine aktuelle brukte programmer inn i Watch List, som følger med på kun disse (gjøres ved å markere programmet i listen, og kontrollklikke).
En annen interessant funksjon er at listen viser når programmet ble lagt inn, og i hvilken versjon, og det kan være nyttig. Ikke alt er noe å ta vare på. Der kommer det også opp beskjed om noen er Not Supported (> MacTips for Yosemite #102). Du kan ikke slette direkte fra MacUpdate Desktop, men til det har du jo CleanMyMac. Noe enklere, hvis du ikke har det programmet, så anbefaler MacUpdate appen AppDelete, som du også nå kan kjøpe direkte fra MacUpdate Desktop. Det vises slettevalg direkte blant valgene når du kontrollklikker (noe CleanMyMac ikke gjør):
app delete screen
MacUpdate Desktop
er nå blitt en såkalt «freemium» app, det vil si basic oppdatering er gratis, men for 20 dollar mer slipper du reklame og får flere valg.Link: MacUpdate Desktop

 

 

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: