fotoredigering i andre programmer…

Har du vært vant til å kunne behandle bildene i et mer omfattende redigeringsprogram, som f.eks Photoshop, ved å kontrollklikke et bilde og velge «Åpne med…», så har Bilder ikke (foreløpig?) støtte for tredjeparts programmer.
Eneste måten nå er, noe tungvint, å eksportere bildet ut på skrivebordet ved å velge Eksporter > Eksporter uendret original, og så enten dra det direkte inn i Photoshop eller hva du bruker. Eller også kontrollklikke det, og velge «Åpne med…» (du kan også dra bildet ut på skrivebordet fra Bilder, men bruk Eksporter for å være sikker på å få med alle data i høyeste kvalitet).

Så dra det tilbake til Bilder ( eller velg Importer…) når du har gjort det du skal.

eksporter

 

Hvis du ikke har Photoshop tilgjengelig, så vil Adobe (med sitt nye Creative Cloud opplegg med abonnement, ikke lenger engangssalg), nå ha kr 93,75 pr. måned i abonnement for Photoshop (eller kr 1.119,- pr. år).

Epixelmator icont noe rimeligere alternativ, hvis du ikke har fått klaff i Lotto, er Pixelmator, til kr 289,- i App Store. Engangsbetaling på gamlemåten. Pixelmator har vært på banen i mange år nå, og har vært et populært alternativ til Photoshop for Mac. Det har vokst til et fullverdig bildebehandlingsprogram, og du har hyggelig nok 30 dagers gratis prøvetid for fullt program.
En video på deres hjemmeside viser meget effektivt noen av mulighetene.
«Watch the overview video»

 

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: