Yosemite 10.10.3

9. april slapp Apple 10.10.3 den offisielle versjonen, så ikke lenger beta (som noe av oss har hatt en stund). Viktigste nyhet er endelig utgave av nye Bilder, som erstatning for iPhoto. Det første du vil oppdage, er at iPhoto har forsvunnet fra docken, og er erstattet av Bilder ikonet. Klikk det for å starte prosessen for overføring av alle bildene dine fra iPhoto-biblioteket til Bilder.

Har du flere bildebiblioteker (f.eks. også et Aperture) blir du spurt hvilket du vil bruke for installering. Originalene dine blir hele tiden liggende, så så rart det enn høres, bruker ikke Bilder mer plass. Forbindelsen til originalene er bevart med såkalte «hard links».

Overføring og oppstart går rimelig kjapt, selvfølgelig avhengig av mengde bilder, og prosjekter, bildebøker osv. fra iPhoto synes å komme pent over. Slik ser Album-oversikten ut nå, i Bilder (iPhoto Hendelser er ikke mer):

photos albums2

Et tips: for å velge nytt forsidebilde for et album, må du nå først åpne albumet, velge bilde, kontrollklikke, og velge «Angi hovedbilde».

Et tips til, før du klikker Bilder: rydd i ditt gamle iPhotobibliotek. (iPhoto er ikke fjernet, men ligger fortsatt under Programmer, og kan brukes, men blir ikke videre oppgradert/ oppdatert). Har du holdt på med iCloud, Min bildestrøm osv. en stund, har du antageligvis en respektabel mengde dubletter liggende (hvis du ikke har vært flik til å fjerne fra Bildestrøm). Så kjør et duplikatfjerningsprogram. Gemini fra MacPaw (de samme som lager CleanMyMac) er god på dette. Som med CleanMyMac får du hele tiden kontrollspørsmål før noe fjernes endelig, og for sikkerhets skyld legges fjernede duplikater i papirkurven til iPhoto, så du har mulighet til å ombestemme deg.
Skjermbilde 2015-04-09 kl. 15.35.00

 

 

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: