lag en scanner av din iPhone…

office lens icon

Det har vært mange forsøk opp gjennom tidene på å lage en liten bærbar scanner, praktisk for å få med seg noe fra en avisside, bok, en bruksanvisning eller annet ønskelig å huske underveis. Mange er begynt å bruke kameraet på iPhone til dette, som en visuell «huskelapp», det er raskere bare å ta et bilde som huskelapp, men av og til kunne det vært ønskelig å kunne gjøre noe mer med en tekst.
Nå lanserer Microsoft Office Lens, en elegant «standalone» app for iPhone. Uvanlig nok fra MS er den tilgjengelig ganske gratis for nedlasting fra App Store (men er naturlig nok fokusert mot bruk med Word og Office).

Office Lens scanner visittkort, notater, restaurantmenyer, tavlenotater, kvitteringer, you name it. Den registrerer perfekt hjørnene på det som skal scannes, og cropper automatisk til riktig størrelse. Cropping kan justeres ved å klikke symbolet i menylinjen, og dra i hjørnene. Imponerende nok retter den også opp scans tatt på skrå, og renser opp bildet for bedre lesbarhet. Scannede dokumenter kan eksporteres til Word og PDF, sendes som e-post eller lagres i Bilder. Appen har innebygget OCR, så dokumenter lagret til Word kan redigeres og søkes i.
Hvis du ikke har Word appen på iPhone og en Word-konto der (eller egen MS Office konto), kan scannet lagres i Bilder eller sendes med e-post.

Utgangspunkt til venstre, ferdig scann med Office Lens til høyre.

IMG_1905

IMG_1906

kilde: macrumors.com (03.04.15)

 

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: