31. mars… World Backup Day

wbd_horizontal-year-date

31. mars er igjen World Backup Day. Verden er full av «World (…) Day», og ikke alle like viktige. World Backup Day er ikke så veldig alvorlig ment, siden hver dag egentlig bør være backup day. Det hele startet for noen år siden som nærmest en morsom sak mellom noen techie venner i forbindelse med 1. april («don’t be an April 1st Fool»), og har siden tatt litt av.
Poenget er ikke annet enn at vi minner folk om at å ta backup (sikkerhetskopi) av det du har av digitalt, er noe av det viktigste du gjør. Innholdet på Macen din, eller iPhone eller iPad, er mer verdt enn utstyret.

Likevel er er det mange der ute som aldri har tatt en sikkerhetskopi av det de har (kanskje 30%), og faktisk mange som ikke engang vet hva det er.
Men det er stadig to typer mennesker i verden: de som har mistet digitale data — og de som kommer til å miste digitale data. Enten ved harddisk crash, mistet enhet, stjålet enhet, eller bare ved å ha trykket feil tast (og ikke kjent til Cmd + Z).

Selv om du (ennå) ikke hører med blant disse siste, og lar TimeMachine og OS X tenke for deg når det gjelder backup, har du tenkt «worst-case»? Brann, flom, tyveri, innbrudd. Hvis backupdisken ligger rett ved siden av maskinen, hvor står du da etterpå? Ikke alle kan grave ned en backup-disk i hønsegården, men i dag er det mulig å støtte seg til lagring «in the Cloud». Enten med Dropbox, eller Apples egen iCloud Drive. Uansett, alltid lurt å ha en dublett sikkerhetskopi liggende et annet fysisk sted. Selv backupdisker kan crashe. Ikke minst viktig; sjekk at backupen faktisk virker, gjør en test inne i mellom.

 nå er du blitt minnet på det

Word Backup Day 2015
100+ MacTips for Yosemite #44, om sikkerhetskopiering, og #73 om iCloud Drive

 

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: