Vårrydding… made in Ukraina

cleanmymacLav vårsol inn gjennom vinduene viser at hybelkaninene har formert seg i løpet av vinteren. Hos mange utløser det tanker om rydding og støvtørk. På tide kanskje også å ta en kritisk blikk på harddisken? Har du vært vant til en romslig harddisk og nå flyttet alt over til en ny Mac med SSD og mindre kapasitet, blir det fort fullt. Alt er kanskje ikke like nødvendig å spare på, programmer du ikke har brukt på mange år, eller filer som er skikkelig gått ut på dato?

Datanyheter er ikke det vi hører mest om fra Ukraina for tiden, men IT-selskapet MacPaw holder til i Kiev i Ukraina, og lager CleanMyMac som  i flere år har vært et mye brukt og anbefalt rense- og ryddeprogram.
CleanMyMac 2 er tilgjengelig fra macpaw.com (der står det «Free Download» som er en sannhet med modifikasjoner, siden det koster noen kroner. Det kan lastes ned, og du kan la det analysere harddisken, og vise hvor mye du kan rydde vekk, men vil du aktivere det, blir du bedt om å betale.  Euro 39,90 for én lisens, er vel verdt investeringen.

Du har hele tiden oversikt og kontroll over hva og hvordan det skal ryddes, og programmet hiver ingen ting før du er blitt spurt. Venstre spalte i vinduet lister opp valg for hvor du vil det skal ryddes. Velg Automatic Cleanup (det hadde vært kjekt å ha hjemme…), eller spesifiser hvor det skal ryddes. For hver område viser programmet først hvor mye plass det tar. Large & Old Files  og Uninstaller kan være en overraskelse for mange, og gjensyn med for lengst glemte saker. De andre alternativene nedover i listen likeså: klikk valget, og de enkelte postene vises, og kan merkes for fjerning eller ikke. Det blir fort noen gigabyte for de fleste…
Når du har kjørt CleanMyMac, får du til slutt en samlet oversikt over hva som ble fjernet.

CleaMyMac
Hvis du synes din egen arbeidsplass kan trenge oppgradering, sjekk kontorene til MacPaw (eng.: paw= pote), de har eget katterom og mye annet artig:
blog.macpaw.com

Stikkord: ,

Én kommentar to “Vårrydding… made in Ukraina”

  1. Julia Says:

    Thanks for the review and deep research of the company profile!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: