norsk fjellnatur for iOS 8…

SafariScreenSnapz001

Apple har tydeligvis fått for seg noe med fjell, først nå med Yosemite  i California for nye OS X, men så overraskende norsk fjellnatur, med iOS 8: standard bakgrunnsbilde for alle iOS 8 enheter er et nattbilde av fjellet opp bak Demmevasshytta til DNTs bregruppe, ved Hardangerjøkulen.

Bildet er tatt av Espen Haagensen fra Bergen, som tidligere i år fikk forespørsel fra Apple som ville kjøpe bildet, og med eksklusive rettigheter.

Fotografen sier selv om bildet:

Det er tatt første helgen i desember, under turlagets faste tur til Demmevasshytta ved Hardangerjøkulen. Vi går opp fra Finse, spiser julemat og koser oss, før vi går ned dagen etter. Det ble litt venting for å få til bildet. Det var en kveld med utrolig mye månelys, så jeg fikk ikke tatt det før månen forsvant bak noen skyer. Jeg har prøvd på dette bildet noen ganger før også. Men denne gangen hadde jeg med et skikkelig stativ. Det ble litt å bære på, sier fotografen.

kilde: aftenbladet.no  publ. 10.09.14

Se hele bildet (Apples versjon er beskåret nedentil) på fotografens egen nettside 500px.com. Et «stjernebilde» på alle måter!

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: