mer om Apper…

sky guide iconEller spesielt, om én app:  Sky Guide, fra Fifth Star Labs LLC. August er her, de lyse sommernettene kan savnes, men det positive er at det begynner å bli mulig å studere stjerner igjen. Mange av oss synes fortsatt dette er en kilde til undring og opplevelse, og siden tidlig dataalder har det kommet og forsvunnet forskjellige programmer for å bidra til opplevelsen. Fra det tidlige russisk produserte Red Shift, til senere Starry Night, for å nevne noen av de tyngre. Tyngre på mange måter, siden for den vanlige amatørkikker, var det på mange måter information overload i skjermbildet, og ikke så lett å finne ut av. Dertil måtte du være på nett. Ofte var det jo bare ønskelig å finne navnet på et spesielt lyssterkt punkt der oppe, eller om det var en stjerne eller planet.

Så hva er spesielt med denne appen? Sky Guide (for både iPad og iPhone, de senere utgaver) er en glitrende demonstrasjon på hva som ligger av muligheter i Apples iOS når dyktige utviklere (for denne appen: i Seattle, USA) bruker alle mulighetene, utnytter gyroskop, stedsmarkering og fingerbevegelser på en intelligent og kreativ måte. Som de selv skriver:
«We blend design with technical expertise to fashion software that is beautiful, intuitive, and illuminating
Ingen overdrivelse det.

Åpne programmet, og pek mot objektet, og skjermen viser himmelområdet du ser mot, og forflytter visningen sømløst ettersom du beveger iPhone eller iPad. Genialt. Virker også uten  nett-tilgang eller GPS. Justér lysstyrken (på natthimmelen!) med to-finger sveip ned eller opp, og selvfølgelig: Night View valg i menyen, for utendørs stjernekikking: alt går over i rødt, som det skal. Her er ingen plagsomme ekstra menyer og knapper, skjermen forblir ryddig, klikk et objekt, og infoknapp vises, som gir tilgang til utførlig informasjon, og videre linker, faktisk også til Wikipedia. Svært kult det hele.

Sky Guide fikk vel fortjent Apple Design Award for 2014.

Kjøp appen (USD 1.99, eller kr 14,-) på enten iPhone eller iPad, synkroniser via Mac-en for å få det over på begge enheter.

Linker:
anmeldelse fra Macworld
info om Apple Design Awards og de to bak appen.

SafariScreenSnapz001

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: