hvis frossen Safari-side…

SafariScreenFreeze
Web-snikingen driver stadig på, og kreativiteten er stor. Av og til i overkant, som her når «Kriminalpolitisentralen» dukker opp, med støtte av Hans Majestet, PST og alt annet, med beskjed om at nettleseren har blitt blokkert, og vil ha deg til å betale forsåvidt moderate kr 1000 for å slippe de grimmeste videre forføyninger. Listen over mulige straffbare handlinger man skal ha gjort seg skyldig i, er oppfinnsom og lang, og avsenderen (server i India, men kan være fra hvorsomhelst) håper nok på at noen skal kjenne seg igjen på noe. Norsken på slike sider blir bedre og bedre, men ikke god nok, hvis man tar seg tid til å lese. Det skorter heller ikke på visuell kreativitet i headingen…

Men irriterende var at Safarisiden låste seg på denne nye malware, og selv ikke Tvungen avslutning hjalp, siden dukket bare opp igjen, som en irriterende flue. Slikt er vi ikke vant med, på Mac. Men tidene forandrer seg, alt etter som Apple’s og Mac-ens markedsandel øker, og gjør slikt interessant for The Dark Side.

I slike tilfeller er neste skritt å starte Safari på nytt med å holde Skift nede og klikke ikonet i docken. Det vil normalt stoppe den dårlige siden fra automatisk å laste på nytt.

I tillegg: i Safari valg, velg Personvern > Fjern alle nettsteddata (eller se om det er noe der du ikke kjenner), for å bli kvitt cookies eller andre data som er lagt igjen fra denne gjenstridige serveren.

Du kan også sjekke i Nedlastinger mappen, og fjerne ting der som du ikke gjenkjenner. Forøvrig en god ting å gjøre, mange glemmer å tømme denne mappen; den er for mellomlagring, og bør ikke være arkiv.

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: