— og så kom Apple med oppdatering av iWork…

gallery_icloud_sync_2x
Mindre enn en uke etter at Microsoft kom med Office for iPad, slipper nå Apple en oppdatering av iWork suiten (Pages, Numbers, Keynote), for Mac, iOS og iCloud.

En ny «Kun visning» for Pages og Numbers gjør at du kan dele dokumenter som andre kan se, men ikke redigere. Det er nå full Retina-støtte når du bruker iWork via iCloud, og et generelt renere og mer elegant grensesnitt og bedre kompatibilitet, og iWork for iCloud kan nå åpne filer direkte fra iCloud Mail.

Pages og Numbers har fått forbedret kompatiblitet mot Office, for henholdsvis Word og Excel, og Keynote, som også tidligere kunne eksportere til PowerPoint, kan nå også eksportere i PPTX-format. Det gjenstår å se hvordan det går med fontene dine, fortsatt…
Mye annet nytt, her og der, pluss generelt for alle de tre, som Apple skriver: «oppdateringen inneholder brukervennlighetsforbedringer». Har man brukt iWork en stund, er det alltid spennende å finne ut om man er enig eller ikke i dette, når man åpner filer.

Når du åpner et av programmene for første gang, etter oppdatering, vises en pen oversikt over de nye tingene, men testen er selvfølgelig når du åpner f.eks. et Pages dokument eller en egen Keynote presentasjon gjort i ’09, og får den noe foruroligende beskjed om at «Keynote ’09 presentasjonen kan se anderledes ut», og med en liste nedenfor «over alt som ble endret når du åpnet filen i den nye versjonen av Keynote». Som vanlig er det fonter som er problemet, og du må regne med å måtte finpusse (igjen!) på plasering av bilder både i størrelse og i forhold til overganger — og hvor mange nye morsomme overganger trenger vi egentlig, Apple?  (forøvrig, vil du være sikker på at presentasjonen din overlever flytting, så eksporter den til en QuickTime movie).

Men slik er det hver gang, og som det heter:
«—You either catch the wave and ride it in, or you play around in the shallows with your floaties».

KeynoteScreenSnapz003

Ikke alle var like entusiastiske da Apple i oktober fjor med stor fanfare oppgraderte iWork’09 til en, som de sa, ny fra bunnen av, 64-bits utgave av iWork for både iOS 7, OS X og iCloud. Mye kjent og kjært for mange forsvant, og det gikk varmt for seg i kommentarfeltene omkring.
Apple tok kritikken til seg, og lovet å reintrodusere etterhvert noe av det som forsvant, samtidig som vi fikk beholde iWork’09 i programmappen når vi oppgraderte, den ble ikke overskrevet som ved andre oppgraderinger. Så den er der fortsatt, hvis du har ting fra den gang du ikke vil endre på…

linker:
www.apple.com/productivity-apps/whats-new
macworld.com, what’s new in iWork 

Stikkord: , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: