MS Office for iPad, iPhone

IMG_0048
Microsoft har endelig sluppet Word, Excel og Powerpoint til iPad og iPhone. Selve appen presenteres som gratis, men ikke helt uventet er det en aldri så liten hake ved tilbudet. Skal du gjøre noe annet med et Word dokument enn å lese det, som for eksempel noe så radikalt som å opprette og redigere det, må du registrere deg for et Office 365 abonnement — noe som koster kr 799,- årlig, som Home utgave.
For å komme i gang med appen etter nedlasting, skriver Microsoft: «bruk en Microsoft-konto eller Office 365-kontoen du fikk av organisasjonen din til å synkronisere dokumenter på alle enhetene dine». So there…

Til sammenligning er iWork (Pages, Numbers og Keynote) for OS X/ iOS 7 gratis fra Apple, og fullt funksjonsdyktige uten årlig abonnementkostnader..

Men selvfølgelig, jobber du i et miljø hvor «organisasjonen din» har gitt deg en MS-konto eller tilsvarende, og  livet er fullt av Word og Excel, så er det en grunn til å glede seg over endelig å kunne jobbe med slike dokumenter uten reformateringsproblemer og alt annet på en iPad eller iPhone.
Kanskje særlig iPad blir enda mer anvendelig i forretningslivet, og for både Apple og Microsoft synes dette å være en vinn-vinn sak.

Appene er tilgjengelig på iTunes App Store, og er allerede de tre på topp på gratis nedlastinger, bare én dag etter å ha blitt sluppet på App Store, og med «Microsoft Word for iPad ranked as the number five top grossing app» (fra macrumors.com)

For en vurdering av pluss og minus ved MS Office for iPad/iPhone vs. iWork, les en artikkel av Andy Ihnatko:
Andy Ihnatko likes his new Office

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: