iTunes Match… nå også her

iTunesScreenSnapz002

Det tok sin tid, men meget passende til jul, kommer iTunes Match tjenesten også til oss. Selv om Apple med Mavericks har begynt å gi bort programvare, så er iTunes Match ikke gratis: du må abonnere, for kr 249,- pr. år  (abonnementet blir automatisk fornyet til du avslutter det, noe som kan kan gjøres fra din kontoinformasjonsside).

iTunes Match (først introdusert i US i 2011) lar deg matche ditt eksisterende iTunes musikkbibliotek, også musikk fra egne kjøpte CD-er du har lagt inn, med høykvalitets versjoner ( 256 kBps) fra Apples iCloud. Alt ditt originale innhold på Mac-ens harddisk blir ikke rørt, iTunes Match scanner bare musikken du har i ditt bibliotek og matcher det mot mot det iCloud har, og laster så opp fra ditt det som ikke kan matches. Altså en form for backup. Har du endel liggende, av spesielle ting, kan matchingen ta noen timer, men du kan bruke iTunes mens iTunes Match kjører.

Etter prosessen med matching, er alt innhold tilgjengelig i iCloud, og kan avspilles på alt du har av Apple enheter, enten på iOS, Mac-er eller Apple TV. Har du lagt inn egne coverbilder, er det ikke sikkert alle disse følger med opp i skyen, men i det store og hele synes systemet å virke bra.
(du kan legge inn egne coverbilder ved å kontrollklikke på den tomme ruten, velge Vis info > Bilde og dra det inn).
For å åpne iCloud-biblioteket ditt fra en enhet med iOS, trykker du Innstillinger > Musikk og slår på iTunes Match.

Tjenesten er nå tilgjengelig fra iTunes, og du må nødvendigvis være på iCloud med Mac-en og de andre enhetene
(iTunes > Butikk > Slå på iTunes Match).

Update: streaming eller nedlasting?
Sanger (låter) lagret i iCloud vil kunne avspilles trådløst direkte (streaming) på en Mac, og du kan nedlaste dem når som helst ved å klikke iCloud download knappen.
For iOS enheter er det anderledes: de vil starte å spille etterhvert som de nedlaster (krever nettverksforbindelse), og vil lagre dem, på enheten, så du kan høre på dem selv når du ikke har nettverksforbindelse.
Apple TV bare streamer.
(fra apple.com iTunes Match FAQ)

iTunes Match

Stikkord: , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: