oppdatere til OS X Mavericks…

mavericks update
Oppdateringen av OS X til 10.9 ble, som håpet på, sluppet for «the rest of us» i går, på Apples Media Event. Tilgjengelig nå på Mac App Store, som en gratis nedlasting. Hele pakken er på litt over 5 Gb, så beregn litt tid, avhengig av egen maskinvare.

Mye nytt, også i de forskjellige Apple-programmene, som alle nå også er gratis. Både  iLife- suiten (iPhoto, iMovie, Garageband) og iWork- suiten (Keynote, Pages, Numbers) er blitt solid oppgradert. I tillegg, som vi alle har ventet på: Kalender — endelig som i iOS 7, uten faux leather.
Nye programmer fra iOS 7 er kommet til: Kart og iBooks.

Er du på Mountain Lion, vil du normalt få beskjed om at oppdatering er tilgjengelig:

App StoreScreenSnapz001

>> Nå i starten rapporteres om at noen har problemer med automatisk oppdatering av disse siste på Mac-er som har forrige utgaver (iWork’09 osv.), mens hos andre er de på plass allerede. Så sjekk i egen Programmer-listen om de nye er dukket opp når du har oppgradert. Åpne dem derfra, og velg Behold i Dock. Så kan du fjerne de gamle ikonene derfra.

Hvis du ikke har fått automatisk oppdatert et iWork eller iLife program, så finn det på App Store, og last det ned derfra. Det kan det være du får beskjed om at versjon 2 allerede er installert, og «vil du kjøpe versjon 3» (Mavericks-versjonen). Det vil du ikke, siden Apple sier den er gratis, så du klipper bare Kjøp, og den installerer uten problemer, og overskriver det gamle ikonet i Programmerlisten, eller eventuelt legger seg ved siden. Så sjekk forskjellen (her er nok en bug som Apple fikser etterhvert).

Når du nå skal åpne gamle filer i et av disse programmenedu først må installere nyeste versjon av programmet for iOS 7, hvis du skal åpne den på en iPad eller iPhone, så sjekk der også i tilfelle.
Men ellers, så klikk åpne. Har du også lagt det nye ikonet i docken, kan du også bare dra filen ned og over dette, for å åpne.

Har du gjort finpuss i f.eks. tabeller i gamle Numbers, kan det være du må gjøre det igjen, hvis den nye versjonen f.eks fjerner Tabellfyll (men du får beskjed om at det er gjort endringer!). Slås på igjen med Inspektør > Tabell > Annenhver linje…

KeynoteScreenSnapz003
Alle iWork appene virker også sømløst mot iCloud. Endringer du gjør på en enhet, dukker automatisk opp på de andre, og flere kan nå også samarbeide over nett, på samme prosjekt.
Selvom det fortsatt står beta, har de fått de nye ikonene.  Men typografiske finesser du har gjort i en Keynote på Mac-en, fontvalg osv., overlever fortsatt ikke på iCloud — vi får håpe foreløpig…


SafariScreenSnapz001

Mer om alt det nye, hos Apple, selvfølgelig…

Skjermbilde 2013-10-23 kl. 09.25.30

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: