plagsomme telefonselgere?…no problem

Eller andre som ringer og ikke vil gi seg? Mange har lenge brukt nettstedet telefonterror.no til å sjekke om et ukjent nummer er noe å svare på. Så kan du eventuelt legge til en kjekk ringelyd til nummeret (and f.eks.), og bli advart allerede fra lommen.

Med iOS 7 kan du nå velge å blokkere innkommende samtaler. Den som ringer vil bare få et opptattsignal når han/hun ringer, og du merker ingenting. Det er flere måter å gjøre dette på, enkleste er å gå til «Sist brukte», finne nummeret og klikke «i» til høyre. Sveip ned til du finner «Blokker» *), klikk, og velg «Blokker kontakt». Nummeret blir lagt til listen over blokkerte numre, og du vil heretter ikke lenger motta samtaler, meldinger eller FaceTime-anrop fra noen på denne listen.

ios 7 block_01    ios 7 block01.

Ombestemmer du deg senere, eller dere er blitt venner igjen, går du til Innstillinger > Telefon >Blokkert, finner nummeret og sveiper til venstre for å slette.
Merk at du på dette stedet også kan velge «Legg til ny…», og få opp kontaktlisten din og kan velge derfra.

*) typografisk interesserte vil plages over at den norske utgaven ikke har spandert en akutt aksent (accent aigu) over siste «e» i blokkér — slik aksent er riktignok i dag valgfritt (fra 2005), men grunnen til bruk av aksent var bedre kommunikasjon av mening ved å markere trykk (mer hos korrekturavdelingen.no på tema aksenter).

Mer om  iPhone og iOS 7 på iPhoneHjelp

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: