å oppdatere til iOS 7…

Apple_iOS7_general_500
Fra og med i dag onsdag 18. september kan iOS 7 lastes ned. Gratis.
(UPDATE: Apple har ikke sagt når på dagen, men vanligvis vil de på US West Coast få tilgang 09:00 på morgenen, og med ni timers tidsforskjell, blir det 18:00 her).

iOS 7 er ikke som vanlige oppdateringer, svært mye er nytt, ikke minst i det visuelle. Apples sjef for software engineering, Craig Federighi, sa det slik på presentasjonen den 10. september:

“Downloading iOS 7 is like getting an all-new device, one that’s so much more useful and elegant, but that you already know how to use”

Det er den mest omfattede oppgraderingen av iPhone programvare siden den opprinnelige modellen ble lansert i 2007. Nytt utseende, nytt brukergrensesnitt, forbedret multi-tasking, Påminnelser, tilgang til de mest brukte funksjoner, email, surfing med Safari, og Siri. Lurt å gjøre seg kjent med alle nyhetene på Apples egne sider. Sjekk dem her.

macworld.com minner om at det er et par ting som er lurt å sjekke på egne enheter som bruker iOS (iPhone, iPad, iPod) før du klikker «Ja, takk!»…

1) oppdateringen dekker ikke eldre enheter, eldste iPhone er iPhone 4, og den vil ikke klare alle nye funksjoner. Eldste iPad er iPad 2.

2) bruk iCloud eller iTunes for en skikkelig oppdatering av dine data. Oppdatering dekker det meste, men ikke nødvendigvis ting du har syncet fra Mac-en. Så bruk iTunes for å få med deg alt.

3) sjekk at du har nok plass! En god dag for å rydde, hvis det begynner å bli fullt (eller tenke på en ny iPhone/iPad med mer plass?)

4) for all del, sjekk at du har oppdatert din iTunes til siste utgave (11.0.5).

5) når du oppdaterer, ha enheten koblet til strøm. Kjedelig å gå tom midt i oppdateringen, det kan skape kluss på din iPhone eller iPad.

6) sjekk at du er på WiFi, og ikke bruker opp årets kvote på 3G…

Normalt vil du få melding om at en oppdatering er tilgjengelig, hvis ikke så gå til Innstillinger > Generelt > Oppdatering.
Når nedlasting er ferdig, vil du få melding om at oppdatering er tilgjengelig, og du kan si ja til å installere.

Regn med at det blir skikkelig trøkk på Apples servere den første tiden, det er bare noen millioner flere enn deg som også vil ha iOS 7 den dagen. Det kan bety lang nedlastingstid, så hvis du orker, kanskje lurt å vente litt…
Kanskje vil ikke alle appene dine funke som før — ikke alle programutviklere er like flinke til å være først i køen.
Bruker du Kindle, så sjekk at du har oppdatert denne appen (til 3.9.2), før du oppdaterer iOS, hvis ikke må du kanskje laste ned bøkene dine på nytt.

Til slutt; «you can’t go back»… det er enten iOS 7 eller ikke.

UPDATE: på Apple Event den 10. september, fikk en rekke journalister med seg iPhone 5s med nye iOS 7 for testing. Sperrefristen på anmeldelser er nå hevet, og nedenfor linker til noen av dem (både for iPhone og iOS 7):

David Pogue/ The New York Times

Walter Mossberg/ AllThingsD

Darrel Etheringston/ TechCrunch

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: