ny oppgradert iPhone 5S, ny 5C — og iOS 7…

Siden iPhone 3 har Apple fulgt et annet hvert år opplegg når de introduserer iPhone: ny modell annet hvert år (iPhone 3, -4, – 5), og så oppdatering av modellen året etter: 3S, 4S, og nå 5S. Ryktene og lekkede bilder om hva som kom i år har gått på høygir, og slik sett ble presentasjonen på Apple Special Event i går nærmest en bekreftelse på disse. Ny iPhone 5C i polycarbonat, i flere farver, og ny iPhone 5S, som top-of-the line.

SafariScreenSnapz013
iPhone 5S er igjen raskere, med ny A7 64-bit prosessor, «a first» innenfor mobil computing. Et sterkt oppgradert iSight kamera med nye praktiske finesser, bl.a. dobbel LED flash, og ikke minst —  den lenge ventede fingeravtrykk-sensor på plass. Fingeravtrykksensorer har vært tilgjengelig en stund nå, uten den helt store suksess, men igjen ser det ut som om Apple har ventet, og tatt en eksisterende teknologi og gjort det ordentlig når de først satser, på det de nå kaller Touch ID. Demonstrasjonen, både på skjerm nå, og tilbakemeldingene fra dem som fikk prøve selv, var udelt positive.

Ellers er det vanskelig å se forskjell på en iPhone 5 og en iPhone 5S, bortsett fra også at den kommer med tre nye farver på bakside og sider. Men mye nytt på innsiden, og selvfølgelig nye iOS 7 på plass. Intet nytt ellers om nye utgaver av annen hardware, som MacBook Pro.

iPhone 5C og 5S blir tilgjengelig i de største markedene fra 20. september — men ikke uventet er ikke Norge med på denne listen. Vi kan bare trøste oss med at det blir sagt «by the end of the year», og  håpe det betyr før jul, — eller også ta seg en utenlandstur.

SafariScreenSnapz012

iOS 7 derimot ble annonsert til å bli tilgjengelig for oss alle for nedlasting om én uke: den 18. september. Gratis. Skal kunne live opp også  din gamle iPhone 4S, men uten AirDrop og filtere i kamera-appen. Også på en iPhone 4 kan den lastes ned, men vil ikke kunne bruke  det som er nevnt for 4S, eller  panoramabilder og selvfølgelig Siri.

SafariScreenSnapz010

Se hele keynote presentasjonen på apple.com  (87 minutter). Noen av videoene som vises er usedvanlige, med intro hvor materialet  flyter og morfer over til å bli henholdsvis en iPhone 5C i farve (64:13), og en iPhone 5S i metall (53:30). Elegant gjort.

SafariScreenSnapz009Direkte linker til Apples videoer:
iPhone 5s video
iPhone 5c video
nye iSight kamera

iOS 7

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: