iOS 7, iPad og utdanning…

heroApple jobber aktivt for å få flere iPad-er inn i skolene, og «det øker på», som det heter: nylig fikk de i land en $ 30 millioner kontrakt med Los Angeles Unified School District for å levere en iPad til hver elev ved byens 47 skoler.

Med det nye iOS 7 operativsystemet som kommer til høsten, er det mange nyheter for skoler og lærere som vil benytte seg av dette, også her i landet.

Nytt nå blir mulighet for skolene til å kjøpe apper i volumlisenser, og beholde eierskap og kontroll over app lisenser.
Et nytt Mobile Device Management (MDM) valg vil gi lærere mulighet til å sette opp kontrollerte apper, sette opp tilgangskriterier, og begrense endringsmuligheter. Det blir også mulighet for å låse elevenes iPads til en spesiell app. Air Drop funksjonalitet vil gjøre det enkelt å oveføre bilder, videoer eller dokumenter mellom lærer og elever. Pluss at Apple TV nå vil kunne bli forhåndsoppsatt med innstillinger for slikt som Wi-Fi. MDM oppsettet vil også kunna la en elev speile sin skjerm til en valgt Apple TV, så læreren kan vise elevens arbeide på storskjerm.

Mer om alt dette på Apples nye dedikerte site for utdanning:
iOS 7 and education

Mye kult nytt her, for sultne pedagoger. Så gjenstår det bare å se om skolene også vil satse på å gi dem  tid og anledning til å ta alt dette inn over seg, og bearbeide det til pedagogikk, og ikke bare med de vanlige tre planleggingsdager før skolestart? Digital kompetanse oppstår fortsatt ikke ved osmotisk trykk fra ledelsen…

« — Remember, the music is not in the piano…»

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: