savner du Euro-tegnet?

Euro_logo_plus_character
På de nyeste Mac modellene (MacBook Pro, Air) er kommet med på tastaturets 4 tall-tast, og aktiveres med Alt -tasten nede.
Men på eldre (i digital forstand!) modeller, hvor du ikke finner tegnet på tastaturet, er løsningen Alt og ‘-tasten (den helt oppe til venstre for 1-tallet (som også har §).

Du finner forøvrig også euro-tegnet i Tegnvisning-paletten, sammen med en mengde andre valutasymboler og spesialtegn. Denne ligger under Rediger > Spesialtegn i menylinjen. Eller bruk snarvei Cmd-Alt-T for å få opp paletten, og velg Valutasymboler. Dobbeltklikk symbolet for å få det på plass i teksten.
NB! Du kan også legge både denne og Tastaturvisning som en knapp i menylinjen, hvis du ikke alt har gjort det: slås på med Systemvalg > Tastatur > Vis tastatur- og tegnvisninger i menylinjen.

TextEditScreenSnapz001

Hvem er så designeren for € ? Av underlige grunner er dette en byråkratisk hemmelighet. Ingen i EU vil si hvem som har ansvaret for utformingen av euro-symbolet. The European Commission betrakter prosessen frem til det endelige design som en intern sak, og derfor ikke tilgjengelig for almenheten. Så det, så. Det eneste vi får vite, er at prosessen startet med 30 forslag, som på en eller annen måte ble redusert til ti kandidater, som igjen ble til to, som så til slutt ble fremlagt for The European Commission som så valgte det endelige design. En skikkelig komitebeslutning, med andre ord. Men hvorfor så hemmelig, hvem som sto for det valgte design?

Arthur Eisenmenger, tysk grafisk designer, tidligere sjef for grafisk design for EU, og som bl.a. har designet EU-flagget, og CE-merket, er ikke enig i den offisielle forklaringen, og mener han hadde idéen før kommisjonen.

Mer om en underlig designprosess, hos Wikipedia (som alltid vet mer)…

300px-EuroConstLarge


Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: