«Hello?»…

Reklamebyrået TBWA har fulgt Apple siden Steve Jobs kom tilbake, og har vært det man må kunne kalle en «game-changer» innenfor tv-reklame, som Apple har vært det for alt digitalt. Deres «1984» står fortstatt som kanskje den beste noensinne innenfor sjangeren, men deres «tongue-in-cheek» commercial «Hello?», for den kommende iPhone, i 2007, ligger ikke langt efter, som en skikkelig teaser….

For i 2007 visste vi ingenting om hva Apple planla. Ingenting. Deres første opplegg sammen med Motorola (Rokr, noen som husker den?) var en skikkelig bomtur, en kronglete kloss av en telefon. Kunne Apple være bekjent av noe slikt? (men den var det første spede forsøk på å integrere iTunes med en mobiltelefon)— og mens vi vandret rundt med datidens State-of-the-Art mobiltelefoner fra Nokia, Ericsson eller Siemens, og prøvde å finne frem i et menyopplegg laget av gnomer med små fingre, drømte vi om at Apple måtte komme med noe bedre.

Men ingen, ingen, var forberedt på det Jobs slapp på sin Keynote address i 2007. Full bakoversveis! I dag har «alle» mobiltelefoner mye av dette, men wow!, i 2007 var dette Pure Magic!

Til glede for nye brukere, og for mimrende gamle brukere, vises den her. Enjoy!

TBWA brukte kjente skuespillere i kjente filmer, med en montasje av «hello?» øyeblikk fra disse. Den starter med en analog telefon fra Hitchkocks «Dial M for Murder», og fortsetter med klipp fra 31 forskjellige filmer og tv show — og slutter med megetsigende: «Coming in June».

For spesielt interesserte, alle detaljer omkring filmen: hvem som er med, fra hvilke filmer, og full credits, hos The Inspiration room — tar du alle?

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: