sommertid, og tid for skyer…

manifesto_cumulus

For noen er skyer noe man irriterer seg over, når de skygger for solen — for andre av oss, en kilde til stadig undring, over former, farver, en kilde til stadig gglede over himmelens mangfold…eller «cloudspotting», som The Cloud Appreciaton Society kaller det. Foreningen har eksistert siden 2005 (noen av oss har vært med siden dengang), og har som formål å bidra til forståelse og økt verdsettelse av fenomenet skyer. Pr. i dag over 31.000 medlemmer verden over, som alle følger med på hva som skjer over hodene våre, hver dag — og som utveksler bilder av fenomenene, på foreningens website.

feature-imgNytt nå er en egen app for iPhone (> App Store > CloudSpotter), med bilder og informasjon om 40 forskjellige skytyper og lysfenomener, så du kan identifisere det du ser der oppe. Du kan også ta et bilde med iPhone av skyen(e) du ser, og laste opp til CloudSpotter, og få bildet vurdert av ekte levende mennesker, og vinne poeng og merker, alt etter hvor mange du etterhvert identifiserer. Det er også mulig å gå inn og se hva andre cloudspotters omkring i verden har lastet opp.
Registrering hos CloudSpotter er nødvendig for disse delene, siden bildene registreres med sted de er tatt. NB: skybildene som du vil laste opp, må være tatt innenfor appen selv, ikke fra Kamerarullen. Appen mangler foreløpig mulighet for å slette bilder, eller zoome inn utsnitt, men det loves at slikt kommer etterhvert (NB: husk når du tar himmelbilder med iPhone: trykk på det lyseste feltet, for å blende ned så langt som mulig, før du klikker).

Mer om hvordan dette funker, på CloudSpotter webside, under FAQ der

clouds

Fra venstre mot høyre nedenfor: Cloud Library med oversikt, over de 40 vanligste skyfenomenene – cumulus, stratus, nimbostratus, cirrus, cirrocumulus, cumulonimbus, … osv. Klikk på et bilde, og få opp detaljert info (bilde i midten), eller klikk kameraikonet i appen for Spot a Cloud, og ta bildet av skyen(e) du ser, og velg noe fra Library eller bli hjulpet av Step-by-step Identifier.
— og hvis du ikke har sett på skyer før, så begynner du iallefall nå…

1_LibraryT  1_CloudProfileT  1_SpotT

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: