et par MacTips du kanskje har glemt…

Det er lett å bli gående i gamle rutiner, og ting man ikke gjør så ofte, blir faktisk også fort glemt.  Akkurat som med de mange kortkommandoene beskrevet i 99 MacTips (#53 snarveier), og de tipsene du finner under Quick Tip-spaltene i samme bok. Her er noen påminnelser… som ikke kommer inn fra siden:

Tvungen avslutning av ‹dette> programmet: hold Skift nede når du velger Tvungen avslutning i Eplemenyen, og valget skifter til Avslutt <dette> programmet. Sekunder spart! (NB! kortkommandoen som vises på linjen,  Kommando+Tilvalg+Skift+Escape virker, men først når du har holdt tastene inne i ca 5 sekunder! Snedig det.

SafariScreenSnapz001

Sist brukte objekter og Omstart/ Slå av: hold Tilvalg  (Alt) inne når du velger en av disse, og ting skjer på direkten, uten å gå veien om en dialogboks som ber om bekreftelse på at dette er vel overveiet. Legg merke til at ellipsis (…) forsvinner fra kommandoen når du trykker Tilvalg, og derfor ikke henviser til en kommende dialogboks. Flere sekunder spart!

Gå direkte til Systeminformasjon: lei av å klikke deg gjennom Om denne maskinen og Mer info… når du raskt skal se etter noe? Å holde Tilvalg (Alt) inne gjør nytten også her… og imponerer alltid!

Stopp påminnelser: er du i Mountain Lion (10.8) og alt begynt å gå lei av påminnelsene som kommer glidende inn fra høyre side, med ting du ikke hadde lyst til å bli minnet på, akkurat nå da du var midt oppe i noe? De kan selvfølgelig slås av i Systemvalg (> 99MacTips #78), men en enkel måte å stoppe dem på midlertidig, er å scrolle opp forbi toppen av Påminnelser panelet. Det er ingenting som forteller deg at du kan gjøre dette, men det går altså an.
Slå av med skyveknappen, og freden senker seg…

FinderScreenSnapz001

Du ser at Påminnelser er slått av ved at ikonet oppe i hjørnet nå er grått. Og neste dag aktiveres funksjonen igjen av seg selv…

FinderScreenSnapz002

 

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: