World Backup Day…

Screen Shot 2013-03-31 at 12.49.53 PM31. mars. Gikk du glipp av den i går? Eller har du god backup-samvittighet allerede? For to år siden ble studenten Ismail Jadun inspirert av en diskusjon som gikk på reddit.com om behovet for backup, og tenkte det kunne være nyttig å ha en fast dag å bli minnet om dette på, og at dagen før Aprilsnarr kunne passe fint… På kort tid ballet dette på seg, og i år for tredje gang, sponses opplegget av to store aktører i (ikke uventet) backup-bransjen, med plakater, pressestoff, osv. Se mer på linken nedenfor.

Som seriøs Mac-bruker med både Time Machine og kanskje til og med Time Capsule (> 99MacTips #41-42), synes du kanskje dette er et unødvendig påfunn, men overraskende mange, selv på Mac, tar fortsatt lett på dette med backup. Mange tror fortsatt det er nok å huske å lagre på harddisken. Inntil den en dag ryker. Som den gjør til slutt, og sjansen øker etterhvert som den blir eldre (en 3-år gammel disk har statistisk en crashrate på ca 6%). Og én ting til: hvor ofte har du sjekket av din backup virkelig virker? Har du testet ditt Time Machine/ Time Capsule opplegg, og sett om du virkelig får tak i det du skal? Og enda én ting til: har du dobbel backup? — for også en Time Machine harddisk er en harddisk som kan ryke en dag…

Så idéen med World Backup Day har kanskje noe for seg?

linker:
www.worldbackupday.com
Gode artikler hos Macworld:
Emergency backup you didn’t know you had: god artikkel  om hjelp i ulykken (Feb 22, 2013). For uten at du vet om det, har du likevel jevnt fordelt omkring forskjellige backups av saker du holder på med; både i Mail (hvis du bruker IMAP og ikke POP), i iCloud, hvis du har registrert deg og synker kalendere og kontakter, i iTunes, alle dine kjøp iallefall, iPhone tilsvarende, hvis du passer på å syncronisere når du får beskjed, og kanskje du ikke har slettet alle bildene fra kamerakortet.

How to make a solid Mac backup plan: svært god og omfattende artikkel av Christopher Breen/ macworld (Jan 13, 2011). Les og lær! — fordi:

what would you do

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: