apropos Safari…

safari-iconSafari 6 kom med mye bra nytt, men et par endringer kom inn under begrepet «moving my cheese around…» — et uttrykk som dekker det at ting flyttes omkring på, uten at det informeres om eller oppgis noen særlig grunn. (RSS ble ikke bare flyttet på, men fjernet helt uten å bli nevnt noe om i det hele tatt > forrige post).
En av det som ble flyttet på, er SnapBack funksjonen, som tidligere levde som et lite rundt orange ikon for enden av Google-søk feltet, men som forsvant da de to søkefeltene ble slått sammen. Klikket du SnapBack før, så kom du vips tilbake til startsiden av en lang søkerekke. Praktisk sak for mange, og savnet av mange. snapback_icon
Så viser det seg at den lever fortsatt, men er flyttet på, til nå å ligge under Logg i menylinjen.  Til og med navnet er beholdt, og vennlig nok, også den elegante  snarveien: Cmd + Tilvalg+S (> 99 MacTips #72).

safari snapback
En annen ting som ble savnet da det egne Google-søkefeltet forsvant, var muligheten for raskt å sjekke siste søk med den lille trekanten under forstørrelsesglasset. Så er dette også fortsatt mulig, det er bare gjort litt anderledes:
slett det som står i adressefeltet, så forstørrelsesglasset dukker opp igjen, og klikk nedpil på tastaturet, eller klikk forstørrelsesglasset, og hele rekken av tidligere søk kommer opp, som før. Bruk nedpilen igjen for å bla nedover. Klikk igjen på forstørrelsesglasset for å lukke.

safari recent search

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: