«Google Reader», noen som bruker den?…

images

I så tilfelle har du vel fått med deg at Google trekker pluggen på denne 1. juli.
Dette har utløst de sedvanlige kommentarer om hvorfor osv., samt varsel om forestående abstinens fra tunge brukere. Googles svar er at de vil konsentrere sitt tilbud mer, og at det er få som bruker tjenesten – så hvorfor da droppe den, når den ikke belaster Google med noe særlig drifting? Konspirasjonsteorister mener selvfølgelig at det kun er fordi Google Reader viser tingene uten reklame, og derfor ikke gir Google noe tilbake.

Siden det nå er 3 måneder til Google avslutter tjenesten, er det tid for alternativer til å komme på banen. For Windows brukere finnes flere, men dem snakker vi ikke om her. Har du som Mac-bruker låst deg på Google Reader, kan du eksportere alle nødvendige data ut av Google med en tjeneste som heter Google Takeout. En litt uventet tjeneste drevet av Google selv, som lar brukere av Google produkter (som nå YouTube) eksportere sine data til en nedlastbar .zip fil.

(For de som aldri har vært borte i RSS (RSS står for Really Simple Syndication) og Google Reader, så er dette i prinsippet en tjeneste som henter inn stoff fra nettet, hvorfra nettsider du vil følge med på, og som har lagt inn RSS-mulighet, serverer jevnlig oppdaterte oppsummeringer av sine forskjellige artikler. En RSS-reader viser alle dem du abonnerer på, i et vindu, hvor du også i en kildeliste kan se når de er oppdatert, og om du allerede har lest siste nytt, og med et klikk direkte derfra kan åpne den aktuelle siden. Praktisk sak, for dem som har behov for å være oppdatert 24/7. Apple hadde dette elegant innebygget i Safari tidligere, men fjernet det i Safari 6/ Mountain Lion, av en eller annen grunn).

Siden mye av jamringen nå kommer fra Windows-brukere, må opplyses at det finnes gode alternativer for Mac, som f.eks. NetNewsWire, og kanskje Feedly, som plutselig fikk nok å gjøre etter at Google kom med sin melding. Pr. i dag har visstnok over 500.00 (!) Google Reader brukere lagt om til Feedly, og i Safari legger Feedly seg pent opp i verktøylinjen når du installerer den.
Både NetNewsWire og Feedly er tilgjengelig for både iPad og iPhone, med mulighet for synking selvfølgelig. Og gratis er begge, hvis du tåler en liten reklame nede i hjørnet (overraskende diskret), hvis ikke, kan du betale litt, og bli kvitt den også. Og Google vet jo likevel hvor du er, og hva du ser på og leter etter…
feedlyFor iPad og iPhone er det også et annet alternativ: Flipboard. Også en form for RSS-leser, men mer visuelt lagt opp, mer som et magasin. Svært elegant, tidligere omtalt her, og nå i det siste oppdatert med nye muligheter og koblinger mot bl.a. facebook, flickr for bilder, osv., til mer av en sosialt-nettverk greie.

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: