Oscars filmplakater, kan du fontene?…

MovieFonts1_2013
the 85th Academy Awards Ceremony (også kjent som Oscars-utdelingen) den 24de februar, ble det som vanlig utdelt en rekke Oscars; for Best Of… både det ene og det andre. Men selv om filmplakatene og deres design har ikke så lite å si, er det ingen priser å få der. I skjeldne tilfeller er det en spesiallaget font som er brukt, men som regel plukkes det fra kjent repertoar, og ikke minst, det velges en font som passer til filmens innhold. Fonthouse Linotype har hvert år en god oversikt, både over filmens innhold, men også detaljer omkring den valgte font:

Oscar-winning Movie Poster Fonts

For en hardcore fontophil, er det trøsterikt å se at de gamle fortsatt stadig er eldst, og still going strong (opprinnelsesårstall og designer i parentes);

Futura (Paul Renner 1928-36); Helvetica (Max Miedinger 1957); Goudy (Frederic W. Goudy 1915); Rockwell (Monotype Design Studio 1934); Lubalin Graph (Edward Benguiat 1974); Caslon (Berne Nadall 1896); Times New Roman (Stanley Morison 1932); og til og med solide Aksidenz Grotesk (H. Berthold 1896), forløperen for Helvetica (brukt for Argo).

takk til Linoletter /Linotype GmbH

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: