«Photoshop Touch»… nå også for iPhone

photoshop touch iconSynes du det er litt tamt med redigeringsmuligheter i Instagram eller Camera+ , og kanskje er til og med iPhoto for iPhone ikke nok for deg? — nå kan du virkelig få prøvet finmotorikken på din iPhone. Et år etter at Adobe lanserte «Photoshop Touch» for iPad 2, er turen nå kommet til iPhone: Photoshop Touch for iPhone («Give photos the magic touch»).

Er du kjent med Photoshop fra Mac-en, vil du kjenne igjen de forskjellige funksjonene som layers, levels, cropping, osv. Mange av funksjonene er her enklere og mer direkte å bruke enn i den originale Mac-utgaven, hvor de kan være vanskelige å finne ut av for en nybegynner. Refine Edge her for iPhone, og kanskje spesielt iPad, er elegant enkel i bruk, og svært overbevisende. iPad-utgaven har også en svært bra «tutorial»side, med step-by-step forklaringer  — en glimrende introduksjon til programmets mange muligheter, nyttig for nye (og kanskje også noen gamle) brukere.

IMG_0024

De som ikke kjenner Photoshop fra før, får med iPhoto Touch en god introduksjon til Storebor-utgaven, noe som vel ikke er helt fjernt fra Adobes tankegang. De pusher også sin egen Creative Cloud service, som lar deg begynne å jobbe med bildet på iPhone eller iPad, for så å fortsette i Photoshop på Mac-en. Men den nye appen har nødvendigvis måttet bli bearbeidet for å passe på det sterkt mindre formatet enn for iPad, og det blir et spørsmål om hvor smått ting kan bli for fortsatt å virke effektivt. Som det er sagt en gang: «de kan gjøre noe med størrelsen på knappene, men ikke noe med størrelsen på fingrene»…

IMG_1839 IMG_1843 IMG_1840 IMG_1841

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: