når det roter seg til…

Screen Shot 2013-02-14 at 17.41.27
Plutselig virker ikke ting — og uten at du selv har gjort noe.  iTunes gir bare en feilmelding med beskjed om at «en ukjent feil har oppstått — eller iTunes kan ikke se din iPhone, og Apple mener du bør slette alt på telefonen, og starte på nytt (Oversikt > Gjenopprett iPhone…). Dette siste forutsetter at du har foretatt dine jevnlige backups til iTunes av din iPhone/iPad, og kan hente alt tilbake derfra — for det gjør du vel?

Det er mulig å komme rundt dette, på en mindre drastisk måte enn å gjenopprette (Restore). Årsaken til feilmeldingen er som regel at en eller annen fil et sted i systemet har blitt ødelagt, og det er ikke din skyld. På engelsk kalles dette for «a corrupted file», og slikt skjer bare, av og til (regel 1), og som regel når det passer minst (regel 2).

Det første du gjør, er å sjekke du om du har foretatt de siste programvare-oppdateringene, enten for OS X eller iOS (se forrige post). Hvis ikke, så gjør det, og gjør det til en vane å sjekke jevnlig for oppdateringer (som tidligere nevnt, ikke alle oppdateringer blir meldt, du må av og til følge med selv).

Så åpner du Diskverktøy (Programmer > Verktøy > Diskverktøy) , og kjører «Reparer diskrettigheter» derfra (> mer om alt dette i boken 99 MacTips #90). Det er generelt en god idé alltid å reparere diskrettigheter når du har foretatt en oppgradering — det er mange små forbindelser som skal på plass.
For MacBooks har du også et nyttig verktøy i Yasu (> 99 MacTips #96).

Start opp igjen, og som regel har ting ordnet seg nå.

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: