apropos, oppdateringer…

Ikke alle oppdateringer for dine Apple-enheter dukker opp meldt fra Apple (litt pussig, når Mountain Lion har et så fint system for varslinger). Et eksempel er siste ukes oppstyr omkring blokkering og så oppdatering av Java (se forrige post).
Et tips her for Java, er å gå til Systemvalg > Annet > Java og åpne Java-panelet derfra, og så krysse av under Updates-fanen for «Check for Updates Automatically».

Her er tips om et par andre oppdateringer du kanskje ikke har fått med deg: iOS 6.1 og Apple TV 5.2.

IMG_1789iOS 6.1: er siste oppdatering av operativsystemet for iPhone og iPad. Du må gjøre litt selv her, oppdater nå direkte over nett, fra Innstillinger > Generelt > Oppdatering.

Det meste nye gjelder for andre land enn Norge (kjøpe kinobilletter via Siri i USA, støtte for LTE for operatører omkring i verden, men fortsatt ikke Norge, osv.), men et par fiffige ting kan noteres, som at feilmelding for Kart appen er blitt lettere tilgjengelig (dessverre sikkert nokså nødvendig, siden det er langt igjen til kvaliteten i Google Maps), og avspilling med Låst skjerm er forbedret.

Mer om dette på min iPhoneHjelp side på http://www.macbasics.no.

Apple TV: denne oppdateringen, til versjon 5.2, må du også lete frem selv, under Settings > General > Update Software. Til glede for alle som er frustrert over å klikke frem og feil med den lekre men akk så upraktiske fjernkontrollen, så er det nå (endelig!) støtte for trådløse Bluetooth tastaturer. Videre iTunes in the Cloud med mulighet for å sende lyd fra Apple TV videre til AirPlay-anlegg/ høyttalere omkring i huset, og Up Next når du spiller musikk.
Informasjon om hva som er nytt dukker opp første gang du slår på, når du har oppgradert, litt ulogisk:

apple_tv_5_2

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: