Java-soga held fram…

Mindre enn to dager efter at Apple for  andre gang på kort tid blokkerte Java for Mac-brukere, kom nå siste (foreløpige?) oppdatering fra Oracle, med igjen anbefaling om å få denne på plass så fort som mulig (den kan hentes på java.com). NB: det er nettleser plugin-en som blokkeres, og ikke Java generelt. Det kan fortsatt kjøres Java-apps lokalt på Mac-en.
At Apple reagerte så raskt med å blokkere, tyder på at det det allerede var skjedd vellykkede angrep gjennom Java, noe Oracle bekreftet:

«Due to the threat posed by a successful attack, Oracle strongly recommends that customers apply CPU fixes as soon as possible. This Critical Patch Update contains 50 new security fixes across Java SE products.»

Godt at Apple passer på oss.

java7update13

At det er blitt et slikt problem med alle sikkerhetshullene i Java er fordi BankID som banker, stat osv. bruker, stadig bruker Java, og foreløpig ikke ser noen annen løsning. Både norske og utenlandske myndigheter anbefaler derfor alle internettbrukere å unngå å bruke Java, og gjerne fjerne det helt fra sine maskiner, hvis de kan.

Men for 2,86 millioner norske BankID-brukerne er dette lettere sagt enn gjort.

mobilbank

En av de mange fordelene vi har som Mac-brukere, er at vi som tidligere omtalt her, har fått en egen Java-fri mobilbank-app for iPhone. Her er BankID lagret på SIM-kortet, og du kan logge deg på uten å bruke Java. Du logger deg inn på iPhonen med personnummer og et passord (som du riktignok først må sette opp i nettbanken på Mac-en, men så er det gjort), og får kontoversikt, kan betale regninger, overføre mellom konti, osv.

Relaterte linker:
macrumors.com publisert 01.02.13
mac1.no publisert 01.02.13
BankIDs website  publisert. 01.02.13
Dagens IT  publisert 03.02.13

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: