The Mac Sound…

Som et lite alternativ nå som det kimer i de mange juleklokker (sikkert også hos endel nye Mac-er) —  noen av oss som har fulgt Mac opp gjennom årene, har et forhold til startup-lyden på en Mac. Den har nå fått sin endelige godkjennelse som Registered Trademark fra U.S. Patent and Trademark Office:

startupchime-500x342 copy
Som all annen Mac memorabilia har The Mac Startup Sound også en historie. Den har ikke alltid vært som den er nå, og musikkinteresserte vil høre forskjell. Den originale lyden ble laget av Apple programmerer Jim Reekes, som laget mange av systemlydene for Mac OS (for et interessant intervju (fra 2010) med ham, og en god artikkel på tema mobil ringelyder og andre digitale lyder, sjekk linken nedenfor). Apple har brukt flere varianter av lyden opp gjennom årene, og den som nå brukes har en liten vri på tonehøyden.

SafariScreenSnapz001Hvis du vil høre startup-lyden for alle de forskjellige Mac modellene opp gjennom årene, finner du dem i Mactracker, et gratisprogram du nå finner på App Store. Det har oppdatert oversikt og utførlig informasjon om hver eneste modell og modellutgave — inklusiv startup lyd.
Klikk på modellikonet når du har valgt og åpnet en modell, for å høre Startup Sound — også kalt «Chimes of Joy» av noen, siden den betyr at systemet er sjekket og funnet i orden. Motsatsen er de fryktede «Chimes of Death», i tidligere tider ledsaget av The Sad Mac ikon, eller den senere brukte Cernel Panic med svart skjerm med for de uinnvidde, nifs hvit tekst (Ctrl-klikk modellikonet for å høre Chimes of Death).

Linker: Macintosh Startup chimes (Wikipedia)
Apple’s Classic Mac Startup Chime (www.patentlyapple.com).
Jim Reekes, The Man Behind Mac Sound

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: