Java likevel…?

Siden både banker og BankID stadig holder på Java, og er fornøyd med det, blir det rimelig upraktisk selv å klare seg uten, i forhold til nettbank og annet. Selv om det jevnlig dukker opp skrekkmeldinger i pressen, om nye sikkerhetshull, som nå tidligere i høst:
«Nasjonal sikkerhetsmyndighet råder alle som har siste versjon av Java til å oppdatere programmet, for å tette et alvorlig sikkerhetshull.» (aftenbladet.no 02.09.12)

Så hvis du likevel vil fortsette med Java på Mac-en, og synes det er et mas med flere nettlesere, så kan du selvfølgelig det. Det er din Mac.

For å få Java på plass igjen, er det beste nå å laste ned fra Oracle direkte.
Sjekk at Java er deaktivert i Safari > Valg, og hent Java hos Oracle på java.com. NB: avslutt Safari når du har nedlastet ferdig.  Så installerer du Java, og sjekker at den er på plass i Systemvalg, nederste linje. Dobbelklikk Java der for å få opp valgpanelet, og kryss av for «check for updates automatically».
Start opp Safari igjen,og slå på Java igjen i Valg > Sikkerhet. Så kan du her selvfølgelig også slå av Java når du ikke trenger den.

Forøvrig: BankID på mobil er et Java-fritt alternativ som flere banker og teleoperatører tilbyr. Tidligere gikk ikke alle bankers mobilapp på Mac og/eller NetCom, så har du prøvd før, prøv igjen. Det er blitt bedre… SR-bank1s mobilapp for iPhone virker på både Telenor og NetCom.

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: