iPhone: det mest populære kamera…?


«Det beste kameraet er alltid det du har med deg»
— gammel grunnregel for fotografer.

Så det er kanskje ikke så rart at iPhone nå er det «kameraet» som laster opp flest bilder til Flickr. Siste statistikk fra derfra viser at iPhone 4 er det mest populære kamera brukt på nettstedet med over 51 millioner registrerte brukere. Og det gjelder for alle kameratyper, foran både Canon EOS (nr 2) og Nikon D90 (nr 3). Regnet for rene smartphone brukere, topper iPhone listen fullstendig: de fire på topp der er i rekkefølge iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 3G og iPhone 3GS.

Da Apple valgte å legge inn kamerafunksjon på iPhone, var kanskje ikke tanken at iPhone også skulle bli verdens mest populære digitale kamera, men det er det faktisk blitt. iPhone er blitt «the digital camera of choice for consumers and enthusiasts» (ref. appleinsider.com/ analyst Ben Reitzes/ Barclays).

Dette sier selvfølgelig ingenting om bildekvalitet, selv om denne er blitt progressivt bedre på iPhone, men har alt å gjøre med suveren enkelhet i bruk, at du alltid har kameraet med deg, pluss selvfølgelig hvor lett det er å dele bildene du tar, med andre. Til Flickr, men også Twitter, Facebook, sende pr. mail, osv.

Et mål på hvor populært det er blitt å bruke iOS enheter til både å ta bilder med — og også redigere dem — er at Apple solgte en million kopier av nye iPhoto app for iPhone og iPad på mindre enn 10 dager.

(for spesielt interesserte: Digital Photography Review, ledende på området for denslags, har en god gjennomgang av kameraet på nye iPhone 5, sett mot iPhone 4S og iPhone 4. > link her.)

På iTunes Store finnes mengder av apper som lar kameraet på iPhone brukes til mye annet enn bare å ta rene bilder: slow motion; time lapse; panorama; strekkode skanner; QR-kode skanner; dokument skanner (med OCR apps). Dertil allerede på plass: facetime kamera; video konferanse, notatblokk, pluss et utall av apper for redigering, nok å nevne Instagram og Camera+. Selv om det lenge har vært apper som lar deg lage panoramabilder, med iOS 6 så har du det nå  innebygget når du åpner kameraet på iPhone: velg Panorama, sveip i pilens retning (du får beskjed hvis du gjør det for fort), klikk Ferdig. Det er det hele. Du kan ta bilde i hele 240 grader – også vertikalt, om det er en skyskraper som skal foreviges. Deretter samarbeider programvaren og maskinvaren om å lage et sømløst panoramabilde i høy oppløsning. Magisk. NB: det blir noen fete bildefiler!

Noen eksempler nedenfor (> klikk for større bildevisning):


Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: