OS X Mountain Lion…


Apple’s siste oppgradering til Mountain Lion (OS X 10.8) ble som vanlig presentert med stor fanfare og «flotte nye funksjoner» — mye er flott og fint, men ikke alle kanskje like viktige — men medfører likevel for oss som lager bøker om OS X at så og si alle screenshots må tas på nytt. MacTips for Mountain Lion var planlagt for september utgivelse, men vi venter nå på den siste annonserte og viste fullstendige redesign av iTunes, som er lovet i oktober.

Totalt sett er dette en viderføring av prossessen med å iOSifisere OS X: full integrasjon med alle appene iPad- og iPhone-brukere er kjente med: Meldinger (Messages), Påminnelser (Notifications), en foreløpig favoritt; også svært praktisk at alle App oppdateringer til Mac-en nå kommer fra App Store, som en påminnelse. Notater er kommet til, likeledes Deling, og velkomment: full AirPlay (denne siste ikke for alle; se nedenfor). Alt selvfølgelig nå fullt integrert med iCloud — kanskje den aller beste grunnen til å oppgradere.
Det er elegant gjort når du kan legge inn en beskjed i Påminnelser på Mac-en, markere dag og tid for å bli påminnet, og i tillegg bestemme om du skal få beskjed når du forlater enten kontor eller hjemme — og så ringer din iPhone med beskjed, rett efter at du har forlatt bygningen.. Magisk.
Alle menyene i Mountain Lion har nå stort sett fått en liten iCloud-knapp, og du kan velge om du vil åpne f.eks. Pages dokumentene dine i iCloud eller på Mac-en. Meldinger funker endelig skikkelig på Mac, sømløst via iCloud til og fra iPhone/iPad.


App Store er nå den eneste måten du får oppgradert til Mountain Lion på, og for kr. 140,- er det ingen tvil om at det er et godt kjøp. Som med forrige utgave: du kan installere på alle Mac-ene dine, ved å laste ned på nytt fra din Purchased side på App Store.

Men mye vil ha mer, og Mountain Lion stiller krav til maskinvaren: ikke alle eldre Mac-er kan oppgradere.  Det gjelder spesielt for dem uten Intel prosessor (f.eks. de hvite MacBooks), men også eldre modeller av både iMac og MacBook Pro:

• iMac (midt 2007 eller nyere)

• MacBook (sent 2008 alu, eller tidlig 2009 eller nyere)

• MacBook Pro (midt/sent 2007 eller nyere)

• MacBook Air (sent 2008 eller nyere)

• Mac Pro (tidlig 2008 eller nyere)

I tillegg krever noen av de nye funksjonene, som AirPlay og Power Nap enda nyere Mac-er, minst tidlig/midt 2011 eller nyere.

Så sjekk hos Apple for å se om det kanskje er på tide med en ny Mac…

 

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: