passord, hvor mange har du?…

Har du noengang blitt sittende, skikkelig irritert, fordi du har glemt passordet til en eller annen innlogging? Du er i tilfelle ikke alene.
Enten det er banken, facebook, eller en blog, så vil alle nå ha brukernavn og passord. Fornuftig nok, i disse tider.
Men siden det stadig ikke finnes noe universelt system for dette, så er det som med bankkortene: du har en haug med koder å huske og holde rede på.
Selv har jeg i likhet med svært mange andre brukere, i mange år sverget til programmet 1Password fra Agile Web Solutions.Det holder rede på passord og innloggingsdata, genererer nye ekstremt sikre passord for deg, og er bare en velsignelse i det daglige, hvis du som jeg har har mange steder du skal innom hver dag.
Som navnet sier; så har du har med dette opplegget kun ett passord å forholde deg til, for å få tilgang til alle de andre. I tillegg kan jeg lagre kredittkortnummer, og gir meg også et sikkert sted å lagre software lisenskoder, .m.m.

Så har du ordnet deg med 1Password for Mac på din MacBook eller Mac, er  alt vel og bra, men hva når det nå dukker opp behov for passord på din nyinnkjøpte iPad, når du surfer?.
Svaret er enkelt: 1Password kan nå fås som en app for både  iPad og iPhone. Den kan brukes som en standalone app, men det fiffige er at denne kan synkronisere mot 1Password på Mac-en din. Trødløst, og meget elegant å sette opp.
NB!: hvis du vil ha synkroniseringsløsningen mot din eksisterende iPassword for Mac, må du passe på å kjøpe Pro-utgaven av appen (se icon).

Noe spesielt er imidlertid at på grunn av Apple’s restriksjoner på alt som har med sikkerhet å gjøre, så virker ikke 1Password på iPad slik som på Mac-en, hvor du har en iPassword knapp i menylinjen. På iPad velger din website fra en liste i appen, og kan med ett klikk bli sendt til den aktuelle siden, men i 1Passwords egen nettleser. Ikke Safari. Dette funker stort sett greit nok, men hvis du vil, eller må,  bruke Safari, kan du kopiere passordet, og lime inn i Safari. Du har iallefall både login og passord tilgjengelig. Du kan finne en bruksanvisning for en workaround for å få bedre integrasjon med Safari på Agile Web Solutins website, men de er ikke helt de enkleste å følge.
Men uansett, 1Password er en lykke i den digitale hverdag.

> kilde: anmeldelse på macworld.com 

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: