adjø,MobileMe. hallo,Jimdo …


Som nevnt, og som alle MobileMe brukere har fått med seg: den 30. stenges tjenesten ned. Nye Mac-brukere, som ikke engang har hørt om MobileMe, lurer kanskje på hva alt oppstyret er for, fra oss gamle. Er det ikke noe som heter iCloud?
Vårt poeng er at jo det er det, og iCloud er flott på flere områder, men noen av oss vil savne de usedvanlig stilige fotogalleriene du kunne lage på MobileMe, med bildene direkte opplastet fra iPhoto. Mange brukte også webpubliseringsverktøyet iWeb til på enkelt vis å lage stilige nettsider, like enkelt som det å gjøre en presentasjon med Keynote. Nå er det slutt på alt dette. David Pogue, forfatter og tech-skribent, som i tillegg til sine Missing Manual bøker også skriver fast for New York Times Personal Tech-spalte, har nettopp skrevet en usedvanlig klar og nyttig oversikt over hva som forsvinner, og ikke minst, kommer med gode alternativer for de savnede funksjoner.

Han tar for seg flere ting, og nevner bl.a. også Dropbox (nevnt i forrige post her) som et alternativ når det gjelder synkronisering.  Spesielt å nevne her, er hans alternativer for henholdsvis bildegallerier, og webpublisering, ut fra kriteriene pris/enkelhet/valgmuligheter. Her et utdrag:

Bildegallerier (som alternativ til MobileMe «Mitt galleri»): Når det gjelder bildepublisering på nett, er det tonnevis av programmer der ute, og mange er lykkelige nok med å få bildene sine på Facebook eller til Flickr. Men for de som stiller større krav, anbefaler Pogue SmugMug.com som et godt alternativ. Du kan teste dette ut gratis i 14 dager. Enkel registrering, og enkelt å laste opp egne bilder (drag-and-drop, men ikke direkte fra iPhoto, som i MobileMe). Mange alternative tema og utførelser, men igjen: de slår ikke det elegante opplegget i MobileMe, med sine forskjellige visningsvalg. Synd og skam at ikke Apple viderefører denne funksjonen.
(klikk denne linken for et meget lokalt eksempel på SmugMug fotogalleri)

Nettsider (som alternativ til iWeb): her er greit å være oppmerksom på at hvis du fortsatt har iWeb på Mac-en, så forsvinner ikke programmet, men du må bare laste det opp til en ny host. Apple har support på hvordan du eventuelt gjør dette (http://support.apple.com), men det er kanskje noe kronglete for de fleste. Har du ditt eget domene, er det greiere: lag en mappe med alle filene inklusiv index på den siten du vil flytte, gi den et navn, legg den inn på ditt eget domene, og du kan hente den opp ved å legge til navnet i søkestrengen på browser. Enkelt og greit.

Som et alternativ har jeg tidligere nevnt Sandvox, men dette programmet har sterke begrensninger i tilgjengelige maler, og synes rimelig primitivt for oss som er bortskjemt med Apple-eleganse. Jimbo derimot, som Pogue skriver om, har stor valgfrihet når det gjelder design og oppsett, ser mye bedre ut, og er i utgangspunkt et gratisprogram. Enkelt å bruke, og en Pro utgave gir deg enda flere muligheter.

For å hjelpe flyktninger fra MobileMe, har de nå lagt ut en svært så grei og oversiktlig overgangsguide. Neat-O!

Så, det kan være et liv efter MobileMe, likevel, om ikke akkurat det samme, og kanskje slipper Apple noen nye ting ut av ermet på mandag 11…

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: