Dropbox eller iCloud?

Nå som iDisk og MobileMe forsvinner 30. juni, og vi har fått beskjed om å flytte over både bildegallerier og andre filer, er det mange som lurer på hvorhen med alt dette?
Hva er alternativene?

Mange har lenge snakket varmt for Dropbox som et alternativ til iDisk, og kanskje også iCloud?. Dropbox er også en gratis tjeneste, iallefall for moderate mengder data. Du kan starte med 2 Gb gratis lagringsplass, og eventuelt bestille mer plass ). En instruktiv videosnutt hos Dropbox (her) forteller mer om prinsppene for bruk.

Dropbox lager en ny mappe, med dropdown fra menylinjen, og alt du legger i mappen, synkroniseres automatisk til alle dine computere, iPhones eller også til Dropbox’ website. Det vil si du kan starte å jobbe på noe på kontoret på en maskin der, og fortsette på hjemmemaskinen. Eller ha tilgang til f.eks. reisedokumentene dine (lagret som PDF) på din iPhone når du er på tur. For å få tilgang fra iPhone, installerer du en Dropbox app, enkelt og greit.


Dette høres jo mye som iCloud — så hva er forskjellen?
iCloud er laget for iOS, det vil si din iPad og iPhone. Synkronisering mot OS X, det vil si Mac-en din, er begrenset. MobileMe Sync, som lot brukerne beholde innstillinger mellom flere Mac-er, ble ikke videreført i iCloud.
iCloud synkroniserer iWork programmer mellom iOS enheter, men du sliter hvis du skal jobbe videre på en Mac (OS X) med et dokument du startet på en iOS enhet. Det må først lastes ned, åpnes på Mac-en, lagre endringene, og så sende det opp igjen til iCloud.
Dropbox derimot synkroniserer mellom alle typer enheter, mellom iOS og OS X, og med alle mulige filer. Hvis jeg åpner en fil på Mac-en, og lagrer den tilbake til Dropbox mappen, så blir endringene automatisk overført til iOS enhetene. Dropbox gjør foreløpig mer og bedre enn iCloud, når det gjelder direkte lagring og synkronisering mot Mac.

Den 11. juni er det WWDC 2012 Conference, og det er et nokså sikkert tips at det vil fokusere mye på iCloud, og nyheter der.  Stay tuned!

update: innlegget noe redigert mht Dropbox 08.06

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: