Apple history on YouTube

Av og til forsvinner linker til mer obskure websites man har lagt ut. Så en sjekk på mine linker i sidefeltet under mac history, viste at det var tid for opprydding. Det ga anledning til en stund med digital mimring. Alt ligger jo nå på YouTube i stedet, og ikke uventet er det mye om Apple.
En ting å være oppmerksom på her, er at dette stort sett legges ut av privatpersoner, og kvaliteten fortsatt er varierende, ofte mer preget av entusiasme enn teknisk kompetanse. Ofte er det også kopier av kopier av kopier, og det lønner seg å lete litt mellom titler på samme tema.
Cmd + klikk gir deg ny fane i Safari, hvis du har slått på Faner i Valg> MacTips #71 Quick Tip, for andre snarveier med faner  i Safari).

Så i sidefeltet under mac history (videos) finnes nå oppdaterte linker, både den fra 1984 med en meget ung og entusiastisk Steve Jobs (før turtleneck og jeans, og med tversoversløyfe), når han trekker den aller første Macintosh opp av bag-en. Den første alt-i-ett bærbare. Skjønt slepbar er vel mer korrekt, men det var starten. Den hadde håndgrep i topp, og kom i en spesialbag med plass til tastatur og mus. — og bruksanvisning). Og som Macintosh selv sier det i presentasjonen: «Never trust a computer you can’t lift! ».

Den senere presentasjon i 1998 av første iMac gir anledning til en smule refleksjon når Steve Jobs entusiastisk forteller om knallbra tekniske spesifikasjoner: en G3 prossessor på hele 233 MHz, 512k cache, og hele 32 Mb minne. Wow! indeed. State-of-the-Art. Den satte Apple på riktig spor efter at Steve Jobs hadde kommet tilbake.
(hvis du vil vite mer om spesifikasjoner og annet på de forskjellige Mac-er opp gjennom tidene, så finnes det bl.a. her ).

Det er bare fem år siden Steve Jobs sto på scenen og sa «today, Apple reinvents the phone» — ikke bare mobiltelefonen, men smartphones og telefonering generelt. Apples iPhone var et kvantesprang, første med Multi-Touch skjerm, apper,  enkel synkronisering og oppsett via iTunes, osv., alt vi idag synes er selvfølgeligheter, og har glemt at en gang var noe ingen hadde sett, eller drømt om, før.

Den berømte TV-reklamen fra Think Different kampanjen i 1997 ble dengang vist med Richard Dreyfuss’ stemme, siden ifølge Isaacsons biografi ville Jobs at fokus skulle være  på personene i filmen, ikke på ham selv. Linken her nå viser den opprinnelige versjonen, hvor Steve Jobs selv leser teksten.
I dag er det enda mer inspirerende å høre ham selv avslutte med dette:
«Because the people who are crazy enough to think they can change the world, — are the ones who do».

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: