«meldinger» for Mountain Lion…

(se også tidligere post på tema: «høstnytt…»)

Meldinger = iChat + iMessage

Hvis du har brukt iChat på Mac-en, vil du glede deg over at nye Meldinger viderefører det du har i iChat *) . Det som er nytt, i tillegg til navnet, er support for iMessage chat systemet i iOS 5.  Så appen vil fortsatt støtte AIM, Yahoo og Jabber (og siden Googles chat system bruker Jabber, vil Meldinger støtte Google Talk også). Du vil fortsatt ha vennelisten din, og støtte for både lyd og video chats. iChat Theater, som noen av oss synes er svært nyttig er der fortsatt — men kalles nå bare Theater, og er tilgjengelig så snart du starter en chat fra vennelisten.

Største forskjellen fra iChat er det nye Meldinger-vinduet. Det er her du nå ser alle meldingene dine, uansett hvilken enhet og service du har brukt:

fra macworld.com


venstre side har du en rullemeny med alle samtalene du har hatt, med navn, venne-ikon og litt av samtalen (litt som i Mail), pluss tid og dato. Ting kan fjernes på vanlig Mac-måte (mus over og klikk X).

Høyre side er selve chat-vinduet. Ikke så spesielt anderledes fra iChat eller iMessage, men som i iMessage vil du se om den du snakker med jobber med et svar, eller bare ikke bryr seg  (snakkeboble med ellipsis). Der du skriver inn tekst nederst i vinduet, viser praktisk nok hvilken webtjeneste du har valgt å bruke, før du begynner å skrive. Kameraikon oppe i hjørnet gir deg kvikk tilgang til videochat.
Som i iChat kan du dra bilder og annet direkte inn i vinduet.
FaceTime
er fokus i Meldinger: du får se alle telefonnummer og email adresser til den du chatter med, i håp om at noen av dem er aktuelle for FaceTime. Men NB! Meldinger gjør ikke selv FaceTime, men åpner FaceTime og starter forbindelsen for deg. Kult nok det!

> tekst hentet fra Jason Snells anmeldelse i Macworld, les den her

> link til nedlastingsside hos Apple her

 — et lite caveat til slutt: Har du sagt «A» til Meldinger, så vær klar over at beta utgaven vil self-destruct (!) når Mountain Lion slippes på markedet. En fransk blogger oppdaget beta-appens utløpsdato i kildekoden for nedlastingen. Så hvis du først venner deg til å bruke den, så er Apple rimelig sikker på at du oppgraderer til Mountain Lion. Win-win for Apple. Men hvis du har lastet ned en beta som dette allerede, så er du antageligvis typen som også henter OS X oppgraderingene så snart de dukker opp…

 *) Altfor mange Mac-brukere tror iChat bare er et vanlig chatte-program. Det er alvorlig feil! I tillegg kan du nemlig bruke iChats partylinefunksjon for gratis Internett-telefon, opptil 10 personer, du kan holde videokonferanse med opptil fire deltagere, og du kan bruke iChat for filoverføring av skikkelig fete filer, med Mac-to-Mac, direkte i mottagers nedlastinger-mappe. I tillegg altså også Teater-funksjonen, hvor du kan vise lysbildeserier, Keynote-presentasjoner  og filmer i fullskjermmodus, og med deg selv som presenterer , rett i iChat-vinduet.
> MacTips for Lion, #78.

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: